'Ergenekon'dan yargılanacak

13. Ağır Ceza Mahkemesi İnternet Andıcı Davası ile 2. Ergenekon Davası'nın birleştirilmesine karar verdi.

Yayınlanma: 05.04.2012 - 14:32
Abone Ol google-news

Mahkeme kararında dosya sanıkları arasındaki örgütsel bağlamdaki fiili ve hukuki irtibat iddiası ve her iki dosyadaki eylemlerin iddia olunan Ergenekon Terör Örgütünün faaliyetleri kapsamında değerlendirildiği iddiası ve iddianamenin birleştirilme istemli olarak açılmış olması da dikkate alarak davaların birleştirilmesine karar verdi.

Mahkeme BDP milletvekili Hasip Kaplan ile bağımsız milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un davaya katılma taleplerini ise dosyalarda herhangi bir taraf sıfatlarının bulunmadığı, mağdur ve müşteki konumunda olmadıkları ve atılı suçlardan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddetti. Dosyaların birleşmesiyle İkinci Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık sayısı 33'e, toplam sanık sayısı ise 148'ye yükseldi.

İnternet Andıcı davasında 30 sanık yargılanıyordu

İnternet Andıcı Davası'nda tutuklu sanıklar Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneraller Mehmet Eröz ve İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve emekli albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 30 sanık yargılanıyor.

İkinci Ergenekon davası


2. Ergenekon davasında Cumhuriyet gazetesi yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Şener Eruygur, eski rektörler Fatih Hilmioğlu, Mehmet Haberal ile Yalçın Küçük ve İbrahim Şahin’in de aralarında yer aldığı 118 sanık yargılanıyor.

Balbay: Artık davalar akordiyon haline geldi

Mustafa Balbay da iki davanın birleşmesinin kendileri açısından sürpriz olmadığını kaydederek, ''Artık davalar akordiyon haline geldi. Biz yargılama süreci hızlandı derken davalar ekleniyor ve süreç yeniden uzuyor. Şimdi 29 sanık daha eklendi'' diye konuştu.

Tutuklu sanık gazeteci Tuncay Özkan ise bu tip davaların 12 Eylül döneminde de görüldüğünü belirterek, ''Bunlar, içinde delil olmayan davalar. Balyoz davasında silahı, tankı elinde olanlar için 15 yıl hapis isteniyor. Ben ise bir gazeteci olarak 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıyorum. Bunun mantıklı bir açıklaması yok'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler