Eriğin kilosu 5 TL
Erkenci ürün hasat edildiğinde kilogramı 70 liradan alıcı bulan eriğin fiyatı, açıkta hasadın başlamasıyla 5 liraya düştü.
Türkiye'nin erik üretiminde önemli merkezi olan Silifke'de, erkenci üründen sonra açık alanda üretilen erik bahçelerinde de hasat başladı. İlk çıktığında pahalı olduğu için özellikle aş eren hamile kadınlar tarafından taneyle satın alınan eriğin fiyatı bahçelerdeki hasatla kısa sürede düştü. Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, can eriğin açıkta hasadına başlanmasının ardından kilosunun kalitesine göre 5 ila 7 lira arasında satıldığını söyledi.
Bu yıl ilçe genelinde 800 dönüm araziden 8 bin ton erik hasadı beklediklerini ifade eden Göktaş, "Erik üretimi Göksu Vadisi Keben köyü başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Karahacılı, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Ortaören, Kabasakallı Mahallesi, Atayurt, Atakent ve Taşucu beldelerinde yapılıyor. Silifke'de yetişen can eriği, erkenci olması, görünümü ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun talep görüyor" dedi.
İlçede üretilen eriğe talebin artmasının üreticiyi mutlu ettiğini belirten Göktaş, "Göksu Vadisi köylerinin mikro klima iklim özelliğe sahip olması dolayısıyla burada yetişen ürünlerin ayrı bir tadı ve görünümü var. Buranın en önemli özelliklerinden biri de meyve turfandacılığıdır. Türkiye'nin ilk turfanda can eriği Silifke'nin Göksu vadisi köylerinde çıkıyor" diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- Erdoğan'ı protesto eden gençlere işkence iddiasına yanıt
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması