"Ermeni yalanlarına son" denildi

ABD'nin New York kentinde "Ermeni Yalanlarına Son ve Şehitlerimizi Anma Mitingi" düzenlendi.

Yayınlanma: 25.04.2010 - 06:23
Abone Ol google-news

Bu yıl 6'ncısı gerçekleşen miting, ünlü Times Meydanı'nda gerçekleştirildi. Genç Türkler Derneği tarafından düzenlenen mitingde, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Amerikan Milli Marşı okundu. Mitinginde konuşma yapan Genç Türkler Derneği Başkanı Tulga Tekman, Ermeni iddialarınla ilgili yalanlar konusunda Türk toplumuna birlik çağrısı yaptı.

New York polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen mitingde, çeşitli dernek ve kuruluş başkanları ve Türk toplumunun önde gelen isimlerinin yanı sıra ABD eski başkanı Ronald Reagan'ın danışmanı Bruce Fein, Tarihçi akademisyen Michael Gunter, eski ABD başkanı Bill Clinton'ın Kıbrıs danışmanı Bob McKay de 1915 olaylarıyla ilgili soykırım iddialarının asılsız olduğunu vurgulayan birer konuşma yaptı. Tarihçi Gunther, konuşmasında, "Ermeni diasporasını ABD'de birlikte tutan şey Türkiye nefreti" dedi.

Terör örgütü ASALA militanları tarafından katledilen 39 şehit diplomatımız fotoğraflarının bulunduğu dövizlerin taşındığı mitingde, 1915 olayları ile ilgili soykırım iddialarının yalan olduğunu belirten pankartlar da açıldı. Katılanlara üzerlerinde, "Yalanlar son" yazan tişörtler dağıtıldı.

Genç Türkler Derneği Başkanı Tulga Tekman, mitingi kendi imkanları ile düzenlediklerini belirterek, "Bazı Türk kuruluşları bize destek olmak yerine bu mitingi yapmamızı engellemeye çalıştı. Verdiğimiz ilanlar Türk medya kuruluşları tarafından yayınlanmadı. Bize destek olması için başvurduğumuz Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Derneği son 5 gün kala duyurularımızı yayınladı. Bu konuda birlikte hareket etmemiz gerekirken yalnız bırakıldık" diye konuştu.

Organizasyonu düzenleyen Yong Turks adına konuşan Cenk Çoktosun, "Bu mitingi çok zor şartlarda düzenledik. Yaklaşık 20 dernek bu mitingi düzenlemek için bir araya geldi. Türk derneklerini çatısı altında toplayan Türk Amerikan Dernekleri ve Türk Amerikan Koalisyonu gibi organizasyonlar maalesef ne maddi nede manevi olarak bizi desteklemedi. Biz yine makamına saygımızdan TADF Başkanı Kaya Boztepe'yi mitinge davet ettik" dedi.

TADF Başkanı Kaya Boztepe ise, kendisinin de destek amacıyla mitinge katıldığını ayrıca, icra kurulu üyeleri ve kendilerine bağlı birçok derneğinde mitingde yer aldığını belirterek, "Mitinge katıldık. Türk toplumuna duyurusunu yapıp katılmaları için çağrıda bulunduk. 23 Nisan mesajımızda bile mitinge katılın çağrısı yaptık" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler