Erözgün, tam gün yasasını değerlendirdi

Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, tam gün yasasına genel anlamıyla olumlu baktıklarını kaydederek, "Uygulanmaya çalışılan sağlık politikalarında yola iyi niyetle çıkılsa bile sorup soruşturmadan, sistem gereksinimlerini iyi tespit etmeden, doğru uygulayıcıları belirlemeden hareket edildiği için nihayetinde iyi niyetlerin sağlık sistemini tehdit eder hale getiriyor" dedi.

Erözgün, tam gün yasasını değerlendirdi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.01.2010 - 15:34

Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay Erözgün yaptığı yazılı açıklamada, son 7 yıldır uygulanan tüm sağlık politikalarının tek taraflı düşünüldüğünü, bir kesime fazlasıyla anlam yüklenirken diğer kesimin dışlandığını ileri sürerek, bir kesimin varlığının sorgulanır hale geldiğini iddia etti. Erözgün şöyle devam etti:

"Bu bahsettiğimiz kesimlerden birincisi hekimler ikincisi yardımcı sağlık personelleridir. Yol haritalarının tümünde hekimlik gereksinimleri dikkate alınmış, yardımcı sağlık personelleri sistemde düşünülmemiş, sonuçta sağlık bakanlığı kamuoyu tarafından doktor bakanlığı olarak anılmaya başlanmıştır ki; bu kanaatin sebebi sağlık bakanlığı olmuştur."

 

"Tam gün yasasında yardımcı sağlık personeli göz ardı ediliyor"

Erözgün, aile hekimliği konusunda yardımcı sağlık personelinin çalışma sisteminin belirlenmediğini anımsatarak, bu nedenle birçok sorun yaşandığını ve bu sorunların hala çözülemediğini kaydetti.

Tam gün yasası planlamasında yardımcı sağlık personellerinin göz ardı edildiğini savunan Erözgün, bununla sadece hekimleri temel alan bir düzenlemenin öngörüldüğünü belirtti. Genel Başkan Okay Erözgün, Mecliste olan tam gün de yapılacak değişiklikte doktorların taban ücretlerinin yükseltilerek maaş ve döner sermaye gelirlerinin belirli bir oranının emekliliğe aktarılmasını haklı bulduklarını ancak uygulamanın eksiklik içerdiğini ifade etti. Sağlık çalışanlarının bir bütün olduğunun altını çizen Erözgün, doktorların maaşlarının yükseltilerek emekliliğe yansıtılma uygulamasının tüm sağlık çalışanlarına da uygulanması gerektiğini vurguladı. Bu uygulama sağlık çalışanları arasında eşitsizlik yaratarak açıkça ayrım yapılmasına neden olacağını belirten Erözgün, sağlık hizmetlerinin ve sağlık çalışanlarının ayrılmaz bir bütün olduğunu kaydetti. Erözgün, sözlerine şöyle devam etti:
"Tüm Sağlık-Sen olarak doktora hak verirken, diğer sağlık çalışanlarının mahrum edilmesi gibi bir yöntemi de kabul etmemiz mümkün değildir. Bu uygulama bu haliyle çalışma barışını, birlik ve beraberliği bozmaktan başka işe yaramayacaktır. Bu uygulamanın yeniden düzenlenmesi ve genişletilerek tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerekmektedir. Tam gün ile oluşabilecek adaletsizlik yasa çıkmadan değerlendirilmeli, gerekli düzeltmeler yapılmalı, çalışmaya eklenmeli ve döner sermaye adil düzen de dağıtılmalı, adil şekilde emekliliğe yansıtılmalıdır. Hekim ve hekim dışı personel arasındaki döner sermaye dağıtımında maddi fark olabilir ancak güvenceler açısından ve bu ücretlerin diğer haklar açısından düzenlemesi arasında fark olmamalıdır. Sağlık çalışanları bir bütündür. Hakları eşittir"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler