Eski bakanı öldüren katil zanlısı hakkında istenen ceza belli oldu!

Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Yüksel Karababa hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Karababa önümüzdeki günlerde, “Kastan Adam Öldürmek” suçundan hakim karşısına çıkacak.

Yayınlanma: 25.05.2018 - 13:12
Abone Ol google-news

<video:961813>

Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan, Sirkeci Garı’nın hemen karşısında meydana gelen olayda Yüksel Karababa tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Hakkında müebbet hapis cezası istenen Yüksel Karababa'nın ifadesinde "4 senedir aynı sözleri söylediği ve tekrar para istediği için kendimi kaybettim. Pişmanım" dediği öğrenildi.

Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Yüksel Karababa hakkında “Kastan Adam Öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası istendi. Yüksel’in ifadesinde”4 senedir aynı sözleri söylediği ve tekrar para istediği için kendimi kaybettim. Pişmanım” dediği öğrenildi.

ERCAN VURALHAN KİMDİR?

Mehmet Ercan Vuralhan; 1943 yılında Malatya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Vuralhan, 1987 Genel Seçimlerinde Anavatan Partisi saflarında Ankara’dan milletvekili seçildi. İkinci Özal Hükümeti’nin Milli Savunma Bakanı oldu. Sık sık kazalarla gündeme gelen ve 38 askerin şehit oluğu Casa uçakları ihalesini açan bakan olarak da biliniyor.

2000 yılında Balıkesir Manyas'ta “5 bin konut yaptıracağım” vaadiyle Kor İnşaat' a su basmanı ihalesi verip, firmadan teminat olarak aldığı 1.4 trilyonluk çekle kayıplara karışan bakan, "Dolandırıcılık" ve "Çek Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından aranırken, Florya Atatürk Deniz Köşkü’ndeki TBMM misafirhanesinde kalan bakan olarak siyasi tarihe geçti.

Polisin tesadüfen Bakırköy'de gözaltına alıp; üzerindeki TBMM kimliğinde isminin "Ercan Vuralhan" olarak geçmesi, tutukluluk kararının ise “Mehmet Ercan Vuralhan” adına olması nedeniyle, serbest bırakılan bakandır.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler