Eski CHP'li yeni AKP'li

CHP'den istifa eden Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat, AKP'ye katıldı.

Yayınlanma: 19.03.2013 - 10:10
Abone Ol google-news

CHP'den istifa eden Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat, AKP'ye katıldı. AK Parti Grup Toplantısı'nda partiye katılan Fırat'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan parti rozetini taktı.

Daha sonra bir konuşma yapan Fırat, AK Parti'ye katılma kararı verirken çok düşündüğünü söyledi. Fırat, birtakım ağır eleştirilerin olacağını bildiğini belirterek, ''Ama ben halk ile aynı frekansta siyaset yapmanın daha doğru olacağına inandığım için tercihimi bu yönde kullandım. Gördüğüm ve inandığım bir şey var ki o da doğru işler yapmanın yolu, doğru siyasi tercihler yapmaktan geçer. Eğer bu doğrulardan vazgeçerseniz, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye hizmet edemezsiniz'' diye konuştu.

Fırat, AK Parti'nin, militarist ve bürokratik vesayet altında bulunan ülke yönetimini, millet iradesinin hakim olduğu, demokratik bir ülke yönetimi haline getirdiğini söyledi. Fırat, Türkiye'nin dış politika alanında kendi halinde bir ülkeyken, şu an dünyanın çok önemli siyasi aktörü haline geldiğini belirtti. Fırat, Türkiye'nin, gündemi belirlenen ülke olmaktan çıkıp, gündemi belirleyen ülke haline geldiğini kaydetti.

Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde yeni bir anlayışla hazırlanan ve geniş halk kitlelerinin ihtiyaçlarını karşılayan, bir sosyal değişim, dönüşüm sürecinin gerçekleştirildiğini vurgulayan Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yıllardır görmezden gelinen Kürt sorununun doğurduğu çatışmalı ortamın çözümü konusunda Hükümetini riske atan, 'Gerekirse baldıran zehiri içerim' diyen bir Başbakanımız ve yine Başbakanımızın başkanlık yaptığı AK Parti üyeleri, büyük cesaret ve samimiyet örneği göstererek, bu olayın çözümü için ellerini, hatta gövdelerini taşın altına koymuşlardır. Ben de bu sürece katkıda bulunmak için gövdemi ve yüreğimi taşın altına koymaya ve baldıran zehrini paylaşmaya geldim.
Türkiye'de AK Parti döneminde etnik ayrımcılığa son verilirken, genel demokrasiye bir geçiş oluşturulmuştur. Bu nedenle AK Parti dönemi, Türkiye'nin değişim ve dönüşüm dönemi olmuştur. Bu değişim ve dönüşüme olan güvenimden dolayı daha önce AK Parti'ye katılanlar olduğu gibi bundan sonra da katılımların olacağını belirtmek isterim. Bu süreçte, Türkiye'nin değişim, dönüşüm ve yeniden yapılanmasında bana AK Parti ailesi içinde siyaset yapma imkanı sağlayan, başta Genel Başkanımız, Başbakanımız Erdoğan ve bütün AK Parti üyelerine teşekkür ederim.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Fırat'a, ''Anamuhalefet partisinden aramıza katılan Salih Fırat kardeşimize, ailemize hoş geldiniz diyorum. 76 milyonun kucaklaştığı, kucaklaşacağı bir çatı altında hep birlikte inşallah bu siyaseti gerçekleştireceğiz. Konuşmamın ardından bazı belediye başkanı arkadaşlarımızın aramıza katılma töreni var'' dedi.

Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat, eski partisi CHP'deki yönetici ve milletvekillerinin kendisine yönelik eleştirilerini doğal karşıladığını, ancak kişilik haklarına hakaret yapılması durumunda hukuk yollarına başvuracağını söyledi.

Fırat, ''AK Parti'ye geçmenizden dolayı CHP'li milletvekillerinden yoğun eleştiri aldınız. Sizin Adıyamanlı seçmenlere ihanet ettiğinizi iddia ediyorlar. Ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine şunları kaydetti:

''Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Ben tam tersine Adıyaman halkının haklarını savunduğumu düşünüyorum. O tür eleştiriler olabilir, yapılabilir. CHP'deki yöneticiler ve milletvekillerinin bana iyi oldu diyecek halleri yok. Eleştireceklerdir mutlaka. Kişilik haklarımı gasp etmediği sürece her türlü eleştiriyi olgunlukla karşılarım ama kişilik haklarıma hakaret yönünde bir eleştiri olursa, onun da hukuki cevabını veririm.''

''Mahkemeye mi verir misiniz?'' sorusu üzerine Fırat, ''Gerekirse hukuk yollarına başvururum, o dille o sözle cevap vermektense, hukuki yönden hakkımı ararım. Ben doğru yaptığıma inanıyorum, doğru yaptığıma inanmasam burada olmazdım'' dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler