Eski CHP'liler PM kararını yargıya taşıdı

SHP ve CHP’nin eski Gençlik Kolları Başkanı ve eski parti meclisi (PM) üyesi Levent Eyipişiren, PM kararıyla değiştirilen ve genel merkezin aday belirlemedeki rolünü güçlendiren aday belirleme yönetmeliğini yargıya taşıdı.

Yayınlanma: 07.01.2015 - 22:14
Abone Ol google-news

SHP ve CHP’nin eski Gençlik Kolları Başkanı ve eski parti meclisi (PM) üyesi Levent Eyipişiren, yaptığı açıklamada, PM’nin 23 Aralık’ta yaptığı toplantısında Milletvekilli Aday Belirleme Yönetmeliği’nde değişikliğe gittiğini anımsattı. Bu değişikliğin; Siyasi Partiler Yasası’na aykırılıklar içerdiğini savunan Eyipişiren şunları kaydetti: “Bu yönetmelik ile belirlenecek aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’ndan reddi ile partimiz kısmen veya tamamen seçime girememe ihtimali ile karşı karşıyadır. Bu risk karşısında partimizi ve seçmeni rahatlatabilmek için genel merkezimize defaatle yaptığımız uyarılara rağmen bir sonuç alamadığımızdan dolayı hukuki mücadelemizi başlatıyoruz.”

Eyipişiren PM kararıyla yüzde 15 merkez yoklaması hakkının yüzde 5 merkez adaylığına eklendiğini ve böylece 110 milletvekili adayının, istenen bölgede, istenen sırada aralara konularak belirlenmesinin önünün açıldığını ifade etti.

 

‘Genel Merkez 188 adayı belirleyecek’

Eyipişiren, “Ayrıca partimizin yüzde 10’dan düşük oy aldığı 17 ildeki 78 milletvekilinin atanması da bu yukarıdaki kotaya dahil değildir. Yani genel merkezin atama yöntemiyle belirleyeceği milletvekili adayı sayısı 188’dir” dedi.

Açtığı davayla ilgili eleştirel tek bir görüş almadığını belirten Eyipişiren, buna karşın parti örgütünden çok sayıda ismin kendisine destek verdiğini söyledi. Eyipişiren, şunları kaydetti: “CHP üyeleri şunu bilsin ki, yıllarını ve gönlünü bu partiye adamış, partimizin şanlı geçmişi ve güçlü geleneğinde CHP’de gençlik kollarının her görevini yapmış kardeşleriniz, o sandıklar hâkim denetiminde kurulup önseçim yapılana ve adaylar doğru sıradan belirlenene kadar hem hukuki hem siyasal mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler