Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök: Köşemde oturuyorum

'Darbe' tweet'lerinin yayılması üzerine ulaştığımız eski Genelkurmay Başkanı, 'Twitter'da hesabım yok. Nasıl girileceğini bile bilmiyorum. Ben köşemde oturuyorum, siyasi konularla ilgim yok' dedi.

Yayınlanma: 28.10.2015 - 09:26
Abone Ol google-news

 

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün adı kullanılarak Twitter üzerinden “Asıl mesele TSK içinde cuntacıların, darbe ile yatıp kalkan adamların varlığının sona ermesiydi. Şimdi Yeni Türkiye'de bu mümkün değildir!” paylaşımı yapıldı. Hesaptan “istikrar sürsün istiyorum” denilerek AKP'ye destek mesajları da gönderildi. Özkök, kendisinin Twitter hesabının olmadığını belirterek, “Twitter'e nereden bakacağımı bile bilmiyorum. Ben köşemde oturuyorum. Siyasi konularla görevimi yaparken de ilgim olmadı, şimdi de yok” dedi.

“Hilmi Özkök ?@hilmiozkok” adlı hesaptan dün şu mesajlar paylaşıldı:

“Önümüzdeki 1 Kasım Seçimlerinin sonucu ne olursa olsun, -isterim istikrar devam etsin- demokrasimiz 5 adım daha yükseğe çıkartılmalıdır.”

“Asıl meselenin TSK içinde cuntacıların, darbe ile yatıp kalkan adamların varlığının sona ermesiydi. Şimdi Yeni Türkiye'de bu mümkün değildir!”

“Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, Yeni Türkiye için elzem olan zihniyet devrimini başlatırken çok zorlandık.Ama cesareti de önemsedik.”

“Halkın değerlerine saygılı olmayıp"darbe" veya "iç savaş" dilerseniz halkın da değerlerinden koparsınız! Saygınız varsa bunları önlersiniz.”

“Ben halkımızı çok aklı başında buluyorum. Halkımızın inançları kuvvetlidir. Büyük kısmı itidallidir. Mütedeyyindir. Demokrasi de önemlidir.”

Paylaşımların giderek yayılması üzerine ulaştığımız Hilmi Özkök, kendisinin Twitter hesabı olmadığını söyledi. Twitter'e nasıl girileceğini bile bilmediğini belirten Özkök, şunları söyledi:

“Benim Twitter hesabım yok. Ben böyle şeyler söylemedim, yazmadım. Ya isim benzerliğidir veya sahte bir isimdir. Ben bunlara nereden bakacağıma da bilmiyorum. Çünkü Twitter hesabım yok. Kimsenin tweet'ine de giremem. Benle hiç ilgisi olmayan tweet'ler bunlar. Biliyorsunuz ben siyasete hiç karışmayan bir insanım. Ne meslek hayatım sırasında, ne de ondan sonra karıştım. Kimse de benim şöyle veya böyle dediğimi duymamıştır. Zaten ben asker olarak siyasetin dışında ve üstündeyiz kuranlara el basmış yemin etmiş bir insanım. Benim siyaseti beyanet vermem beklenmemeli. Bundan sonra da yapmam. Ben köşemde oturuyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler