Eski hakemden 'Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' iddiası

Eski FIFA hakemi Ahmet Çakar, iddiayı ortaya atan hakemin ismini vermeyeceğini söyleyip, "Bana işkence yapsalar ben bu hakemi satmam, ismini vermem. İsmi de önemli değil. Beni kimse TFF'den arayıp da 'Hocam bu ne iş?' demedi" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 16.03.2021 - 08:48
Eski hakemden 'Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' iddiası
Abone Ol google-news

Eski FIFA kokartlı hakem ve Beyaz TV futbol yorumcusu Ahmet Çakar'ın "Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar" iddiası yeniden gündem oldu.

Fenerbahçe Kulübü de  Ahmet Çakar'ın, "Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar" sözleri ile ilgili de harekete geçilmesini talep etti.

Ahmet Çakar, 8 Kasım 2020 tarihindeki programda, “Faal bir hakemle konuştum. Hakemler Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar.” demişti. Son programda ise o hakemin ismini vermeyeceğini söyledi.

"HAKEMİN İSMİNİ VERMEM"

Beyaz TV'de 16 Mart tarihli programda Ahmet Çakar o hakemin ismini vermeyeceğini söyleyerek, "Bana işkence yapsalar ben bu hakemi satmam, ismini vermem. İsmi de önemli değil. Beni kimse TFF'den arayıp da 'Hocam bu ne iş?' demedi. Fenerbahçe'den de kimse beni aramadı. MHK Başkanı Serdar Tatlı da beni aramadı. Bana meczup muamelesi de yapabilirler ama o zaman benim laflarım üzerinden soruşturma başlamayın." şeklinde konuştu.

Hakemle buluştuğu anı da anlatan Çakar, "Hakemle İstanbul'da izbe bir yerde bluştuk. 'MHK Başkanı, Rıdvan Dilmen getirdi algısından rahatsızız. Biz Serdar Tatlı'nın finoları değiliz. Hakemler bu algı nedeniyle Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar.' dedi bana." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMASINDA NE DEMİŞTİ?

Fenerbahçe kulübünden yapılan açıklamada Ahmet Çakar'ın iddiasıyla ilgili şunları söylemişti: "Futbol yorumcusu olarak görev yapan Ahmet Çakar’ın ilk olarak 8 Kasım 2020’de dile getirdiği, “Faal bir hakemle konuştum. Hakemler Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar.” şeklindeki açıklamalarını 15 Şubat 2021, 8 Mart 2021 ve son olarak dün akşam 14 Mart 2021 tarihli yayınlarda ısrarla yinelemiştir. Ahmet Çakar’ın iddialarını dile getirdiği sürecin hemen ardından kulübümüz 11 Aralık 2020 tarihinde TFF’ye gönderdiği mektup ile bu iddiaların araştırılması talebinde bulunmuş; gerekli iç denetim mekanizmasının başlatılarak sonuçların şeffaflıkla kamuoyuna duyurulmasını istemiştir.  Tüm Türkiye önünde açıkça ve kesin bir dille dile getirilen bu iddialara dair başvurumuz ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bugüne kadar hiçbir yanıt alınamamıştır. Bugün bu açıklamaları ve kulübümüzün buna dair yaptığı başvuruyu bir kez daha Türkiye Futbol Federasyonu’na hatırlatıyor; Yukarıda bahsi geçen iddiaların birbirinden bağımsız adımlar olmadığını bilerek, TFF’nin bu vahim duruma da aynı hassasiyetle yaklaşmasını beklediğimizi ve gerekli soruşturma ve incelemelerin de daha fazla gecikmeden hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu’na düşen bu talebimiz karşısında, varsa 11 Aralık 2020’den bugüne kadar yapılmış soruşturma ve ulaşılmış bulgularla ilgili iddia konusu kişiler veya iddia sahibi kişi hakkında gerekli işlemleri yapmaktır. TFF’nin talep ettiğimiz şekilde iç denetim mekanizmalarını kullanmaması ve gerekli hukuki adımları atmaması karşısında kendi sorumluluğu doğacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler