"Esnaf uzun tatilde perişan oluyor"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uzun süreli bayram tatillerinin esnafı perişan ettiğini ve trafik kazalarını ise artırdığını belirterek, "9 günlük tatil esnafımızı zor durumda bırakıyor.

Yayınlanma: 29.08.2011 - 11:50
Abone Ol google-news

TESK Başkanı Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, hükümet tarafından Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesini hem esnaf açısından hem de artan trafik kazaları nedeniyle olumlu bulmadığını belirtti. Palandöken, "Bu uzun süreli tatile sevinemiyoruz. Çünkü, bu 9 günlük tatil esnafı perişan edecek. Küçük esnaf ve sanatkar olarak Ramazan ayında yapamadığımız satışlar nedeniyle ümidimizi Bayrama bağlamıştık. Şimdi 9 gün tatille herkes tatil yörelerine ve memleketine gidiyorlar. Yani bu bayramda esnafımız umduğunu bulamadı" dedi.

Bayram tatilinin uzaması nedeniyle bayramı evinde eşiyle dostuyla geçirecek olanlarında alış-verişlerini etkileyeceğini belirten Palandöken, "İnsanlar tatile çıkınca büyükşehirler boşalıyor. Bayramı evinde geçirenler de bayram alışverişini kısıyorlar. En önemlisi bayram için ailesinin yanına gidenler, kışlık yiyeceklerini de o bölgelerden alıp yaşadıkları şehirlere getiriyorlar. Bunların hepsi esnaf ve sanatkarımızı olumsuz etkilemektedir" ifadelerini kullandı.

Uzun süreli tatil nedeniyle yaklaşık 10 milyona yakın kişinin değişik illere gittiğine dikkat çeken Bendevi Palandöken, "Daha bayram tatilinin başladığı ilk iki günde meydana gelen trafik kazalarında 42 kişi hayatını kaybederken 207 kişi de yaralandı. Geçen yılki 9 günlük kazada ise 160 kişi hayatını kaybetti. Terörden sonra Türkiye'nin ikinci büyük başının belası olan trafik kazalarına dur demek için tatillerin kısa süreli olmasında fayda var. Uzun tatil süresi büyük şehirlerin boşalmasına sebep oluyor. Bu da trafik kazalarını beraberinde getiriyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler