'Esnafa kredi sağlanmalı'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, esnafı sıkıntıdan kurtarabilmek amacıyla yeni kredi ve finansman imkanı sağlanması gerektiğini belirtti. Ekici yaptığı açıklamada, kısa vadede esnafımızın rahatlatılması için hükümet tarafından mutlaka sicil affının güncelleştirilerek uygulamaya geçilmesi sağlanmalıdır ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 15:51
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı esnaf ve sanatkarların çek, senet ve kredi kartını vadesinde ödeyemediğini söyledi. Bu problemin, esnafın kendi çekeceği kredi gibi diğer bir esnafa kefil olmasını da olumsuz etkilediğini belirten Ekici, ''Kısa vadede esnafımızın rahatlatılması için hükümet tarafından mutlaka sicil affının güncelleştirilerek uygulamaya geçilmesi sağlanmalıdır'' ifadesini kullandı. Mehmet Ekici, ''Esnafı sıkıntıdan kurtarabilmek amacıyla yeni kredi ve finansman imkanı sağlanmalı'' diye görüş bildirdi.

Kanuni takip oranı yüzde 2 ve üzeri olan kooperatiflerde vadesinde ödenmeyen kredi taksitlerinden dolayı bankada bekleme süresinin l5 gün olarak uygulandığını, sürenin bu kadar olmasının hem esnaf ve sanatkarı hem de Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri'ni olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Ekici, l5 günlük bekleme süresinin asgari 60 güne çıkartılmasının sağlanması gerektiğini ileri sürdü.

Ekici, temerrüt faizi aldığı için bankanın bu süre içerisinde hiçbir maddi kaybının olmayacağını belirtti. Esnaf ve sanatkarlar için kullandırılan kredi limitinin 50 bin YTL'ye yükseltilmesinin yerinde bir karar olacağını savunan Ekici, şunları kaydetti:
''Esnafımızı sıkıntıdan kurtarabilmek amacıyla eskiden olduğu gibi esnafımıza yeni kredi ve finansman imkanı sağlanmalı ve bu şekilde borçlarını ödeyebilme kolaylığı gösterilmelidir. Esnafımızın bu tür sıkıntılarını en aza indirmek için 57. Hükümet döneminde kredileri sübvanse etmek için 50 trilyonluk fasıl açılmıştır. Ancak bu hükümet döneminde KOBİ'lere sıfır faizli kredi imkanı tanınırken küçük esnaf ve sanatkar ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri maalesef kendi kaderine terk edilmiştir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler