Ethem Sarısülük'ün avukatı da teröristmiş!

Ankara'daki Gezi Parkı gösterilerinde polisin açtığı ateşlen öldürülen Ethem Sarısülük'ün avukatı Kazım Bayraktar ve 10 kişi hakkında yasadışı Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) üyeliği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 16.08.2014 - 16:15
Abone Ol google-news

Polis fezlekesinde, Sarısülük Davası’ndan önce adliye önünde açıklama yapmak, halkı davayı izlemeye çağırmak ve mahkemenin hukuksuz davrandığını ve meşru olmadığını, siyasi iktidaran yargıyı yönlendirerek sanığı koruduğunu ve yargı kurallarının burjuva hukuk olduğunu savunmak, ‘terörist eylem’ sayıldı. Bayraktar’ın, hayatını kaybeden büro arkadaşının mezarındaki anmaya katılması örgüt eylemi kabul edildi. Ölene dek hakkında herhangi bir dava ya da soruşturma açılmamış Sarısülük’ün de bu örgütü üye olduğu ileri sürüldü.

Ankara ’da, Gezi Parkı gösterilerinde polis tarafından öldürülen Ethem Sarısülük’ün ailesinin avukatlığını yapan Kazım Bayraktar ve bu davaya katılım için etkinlik düzenleyen 10 kişi hakkında yasadışı TİKB üyeliği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Fezlekede, bugüne kadar bir soruşturma açılmamış olan Sarısülük için, “TİKB terör örgütü üyesi” ifadesi kullanıldı. Fezlekeye göre, Bayraktar ve 10 kişinin ‘terörist’ eylemleri şunlar:

* Sarısülük’ün 23 Eylül 2013 günü yapılan duruşmasına destek için Ankara Adliye Sarayı önünde yapılan basın açıklamasına katılmak,
* Açıklama için toplanan gruba hitaben örgütsel içerikli, örgüt üyelerini devlete karşı tahrik edici konuşmalar yapmak
* 28 Ekim 2013 günü Sarısülük’ün ölümüyle ilgili Ankara Adliyesi’ndeki duruşmaya destek için açıklamaya katılmak, açıklama öncesi ve sonrasında örgüt üyelerini motive edici konuşmaların yapıldığı eylemde basın mensuplarına demeç vermek
* Avukat İbrahim Açan’ın Cebeci Asri Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında yapılan anma etkinliğine katılmak
* “2 Aralık 2013’te, Sarısülük Davası’na destek için yapılan açıklamada gruba hitaben, ‘mahkeme heyetinin sözde hukuksuz davrandığını, yargılamayı yürütemediğini, siyasi iktidarın yargıyı yönlendirerek sanığın korunduğunu, mahkemenin meşru olmadığını’ heyeti ve iktidarı tehdit edercesine basın açıklamasına ve protesto eylemine katılan grubu tahrik edici, yargıyı küçültücü, AKP iktidarını aşağılayıcı sözde bilgilendirme amaçlı açıklamalarda bulunarak avukatlık kisvesi altında eyleme katılmak“
* “www.alinterinet sitesinde, Sarısülük’ün ölümü ile ilgili davanın yürütüldüğü mahkemenin çekilme talebine red kararı verilmesinin sözde siyasi yapılanma içerisinde gerçekleştirildiği, Sarısülük davasının halk tarafından sahiplenildiği, yargı ve emniyet mensuplarını küçük düşürücü söylemlerde bulunmak”
* “www.alinterinet.com internet sitesinin ‘Yargı krizde’ başlıklı haber içeriğinde; Bayraktar’ın örgüt üyelerini motive edici, devlet idarecilerini küçük düşürücü örgütsel içerikli açıklamalarında; Sarısülük Davası’nda siyasi iktidar-yargı-polis arasında işbirliği olduğunu, sözde adil yargılama ilkelerinin sürekli ihlal edildiğini, sözde hukuksuzluklara karşı halkın tepkisini bu şekilde eylemlerle gösterdiğini, yargı kurallarını küçümseyerek, yargı kurallarının burjuva hukuk kuralları olduğunu savunmak..”
* Sarısülük adına yapılan kitaplık açılışına katılmak
* “Güncel gelişmeler doğrultusunda, çeşitli sivil toplum örgütlerinin düzenledikleri kitlesel eylemlere katılmak”

FRANSA'DAKİ TELEFON DİNLENMİŞ

Avukat Bayraktar tarafından yapılan açıklamada, Fransa’ya ait bir telefon hakkında dinleme kararı verildiğini ve suçlamaların da büyük oranda bu dinlemelere dayandırıldığını belirterek, “Bu karar hakkında Fransız makamlarına ve yargısına bilgi verilmemiş, onay alınmamıştır. Dinlemenin nasıl gerçekleştiği meçhuldür. TİB’nin başka ülke telefonlarını dinleme yetkisi bulunmamaktadır. Ya dosyada bulunan telefon dinleme tapeleri sahtedir ya da Fransa’nın hükümranlık haklarına illegal yollardan tecavüz edilerek yasa dışı dinleme yapılmıştır. Her iki halde de meşru ve hukuksal bir kanıt özelliğine sahip değildir” dedi. (RADİKAL)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler