EYT‘liler meydanda: Mezarda emeklilik istemiyoruz

'Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ (EYT) mağduriyetlerine neden olduğunu savundukları yasanın 20'nci yılında Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda miting düzenledi.

Yayınlanma: 08.09.2019 - 10:15
Abone Ol google-news


Emeklilikte yaşa takılan binlerce kişi Ankara’da düzenlenen mitingde bir araya geldi. Sorunlarının çözülmesini isteyen EYT’liler, “38 yaşında değiliz. Sadece hukuksuzluğa direnip, alın terinin karşılığı olan haklarımızı istiyoruz” mesajı verdi.


Emeklilikte Yaşa Takılanlar, emekli olmalarını engelleyen yasanın 20. yılında miting düzenledi. Binlerce EYT’li sorunlarının çözümünü talep etmek için Ankara’da bir araya geldi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen EYT'liler saat 12'de Tandoğan Meydanı'nda toplanmaya başladı.Siyasi partilerin, temsilcilerinin ve sendikaların da katılım gösterdiği mitinge, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran, “Ne erken emeklilik istiyoruz ne de bütçeye yük getiriyoruz. 38 yaşında da hiç değiliz. Sadece hukuksuzluğa direnip, alın terinin karşılığı olan haklarımızı istiyoruz” dedi. 

Miting alanında olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter'da yaptığı paylaşımda şunları söyledi:"Sizden lütuf değil, haklarını talep ediyorlar. Bu büyük mücadelemiz tarih sayfalarında yerini alacak ve gelecek nesillere yani çocuklarımız ve torunlarımıza miras kalacaktır. Bundan zerre kadar şüphemiz yok. Çünkü bizim yaşadığımız mağduriyet ve benzerlerini gelecek nesiller yaşamamalıdır. EYT'liler sadece siyasi görüş farklılıkları yüzünden kardeşin bile kardeşe düşman olduğu bir dönemde her siyasi görüşten insanın bir araya geldiği ve tüm görüş farklılıklarına rağmen içinde barışın hüküm sürdüğü, büyük bir kardeşlik örneği sergilemektedir. EYT’liler olarak gerekirse ülkenin dört bir yanına yayılacak, çoğalacak ve haklarımızı almak adına birlik ve beraberlik içinde muhataplarımızın kapısını daha da güçlü zorlayacağız.

YAŞASIN EYT KARDEŞLİĞİ!

EYT'liler hep bir ağızdan haykırıyor: 'Birlikte daha güçlüyüz Bizimkisi bir hak hikayesi EYT’liyiz her yerdeyiz Haklıyız haklarımızı istiyoruz.'" 

ÇERKEZOĞLU: KİMSEDEN SADAKA İSTEMİYORUZ

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da Ankara’da düzenlenen EYT mitinginde konuşan isimler arasında yer aldı. Çerkezoğlu, “Bu topraklarda hak mücadelesi, eşitlik, adalet, demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bu mücadele ülkemizin geleceğinin mücadelesidir. Bıkmadan usanmadan bu mücadeleyi birlikte büyütüyoruz. DİSK olarak ETT’liler ile omuz omuzayız. Emeklilik bir yük değil temel bir haktır. Hakkımız olanı istiyoruz, kimseden sadaka istemiyoruz. Devletin ve devleti yöneten hükümetlerin görevi ve sorumluluğudur. Ülkeyi yönetenleri EYT’liletin hakkını sağlamak adına adım atmaya çağırıyoruz. Emeklilik hakkımıza, kıdem tazminatına, çocuklarımızın geleceği için memleketimize sahip çıkacağız” dedi.

HALUK LEVENT EYT’LİLER İÇİN SAHNEDE

EYT’lilerin sosyal medyadaki talebine yanıt veren ve Ankara’daki mitinge katılan sanatçı Haluk Levent EYT’liler için şarkılarını seslendirdi. Levent, EYT’liler için “Elfida” ve “Anlasana” şarkılarını söyledi.

“Anlasana” şarkısının sözlerinde “Beni biraz anlasana” cümlesinin olduğunu hatırlatan Levent, “Bu şarkıdan sonra biz sahneden ineceğiz. Siz de taleplerinize devam edeceksiniz. Şarkıda beni biraz anlasana diyor. Ben de diyorum ki bu sorunlarınızı anlamayanlara bizi biraz anlasana diyebilirsiniz. Belki sesinizi duyarlar” diye konuştu. Levent’in şarkısına eşlik eden EYT’liler, “Ses ver bana” ve “Beni biraz anlasana” sloganları attı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler