!f İstanbul bu yıl senden başlıyor!

‘!f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’ 12 - 22 Şubat tarihleri arasında yapılıyor. Bu yıl sekizincisi yapılan festivalin ana söylemi ise, bu yıl daha da çok hissetiğimiz kriz ve etkilerinden yola çıkarak farklı bir bakış açısı sunmayı amaçlıyor: “Senden başla! Değişime, dönüşüme, harekete kendinden başla!” ...

Yayınlanma: 29.01.2009 - 09:05
Abone Ol google-news

Bağımsız sinema adına ülkemizde düzenlenen en kapsamlı etkinlik olan!f istanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali12 - 22 Şubat tarihleri arasında yapılıyor. Sekizinci festivalin ana söylemi ise bu yıl daha da çok hissettiğimiz kriz ve etkilerinden yola çıkarak farklı bir bakış açısı sunmayı amaçlıyor: Senden başla! Değişime, dönüşüme, harekete kendinden başla!İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının desteğiyle gerçekleştirilen festivalin ana gösterim yerleri olan Beyoğlu AFM Fitaş, AFM İstinyePark ve AFM Caddebostan Budaka bu yıl Beyoğlu Emek Sineması da ekleniyor. !f Ankara ise 26 Şubat - 1 Mart günleri arasında Ankara AFM Cepa Sinemasında yapılacak.

Festivalde yaklaşık 70 film Hit Filmler’, ‘Gökkuşağı’, ‘Senden Başla’, ‘Kuzey Işıkları’, ‘Minimumda Maksimum: Amerikadan Yeniler’, ‘Tek Planda Dünya’, ‘Nöbetçi Sinema’, ‘Fantastik Filmler’, ‘!f Kült ve Kısalarbaşlıklı bölümlerde gösterilecek. ‘!f İnspired / Keşif Uluslararası Film Yarışması bölümünde yarışan filmleri bu yıl Selim Eyüpoğlu, Selin Gürel ve Murat Emir Erenden oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) seçici kurulu değerlendirecek ve Siyad En İyi Film ödülünü verecekler. Yarışma filmleri Salamandra’, ‘Uprise’, ‘Better Things, Stroy of Jen’, ‘Afterschool’, ‘Parking’, ‘Cold Lunchve Divisionz.

Festivalin Senden Başla söylemini yansıtan yapımlara yer verilen aynı adlı bölümde,yeni yaşam felsefeleri, aktivizm, kendi yolunu seçen, koşullarını yaratan ve bu sayede başkalarının yaşamlarını da değiştirebilmiş insanların öykülerini anlatan filmlerbir araya geliyor. Bunların arasından Sea Shepherd Conservation Society ekibinin balina avını sürdüren Japon balıkçı gemileriyle amansız savaşını anlatan At the Edge of The World, Filistin hip hop hareketini konu alan belgesel yapım Slingshot Hip Hopöne çıkıyor. Bu bölümde, yönetmen David Lynchi anlatan bir film de gösterilecek. Hit filmler kuşağındaki The Wrestler, Oscar adayı Slumdog Millionaire’, ‘Man on Wire’, ‘The Sky Crawlers, Tokyo!üçlemesi, festivaldeki son ayların çok konuşulan yapımlarından. !f Kült bölümü ise Altyazı dergisi işbirliğiyle gerçekleşiyor; O Lucky Manve gerilim türündeki Profondo Rosso / Deep Redde bu bölümde.

Elektronik müzik - sinema ilişkisinden, bir filmin uluslararası alanda pazarlanması konusuna uzanan konu başlıklarındaki söyleşiler, eğlenceli buluşmalar ve atölye çalışmalarıyla, festival bu yıl da sinema izleyicisine zengin bir izlence olanağı sunuyor. Biletler 1 Şubattan başlayarak satışa sunuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon