Faik Öztrak: S-400 için verilen paralar ne olacak?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak CHP PM Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 14.11.2019 - 14:44
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak CHP PM Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

"Ulusal çıkarlarımızı ilgilendiren hiçbir sorun çözülmemiştir. Saray sosyetesi çok mutlu. Bu mutluluğun sebebi nedir?

Erdoğan ile Trump arasında özel bir görüşme oldu. Bu görüşme devlet kayıtlarına işlendi mi? Bu sorunun cevabını kendisine sandalye verilmeyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bekliyoruz. S-400 için verilen paralar ne olacak? Malesef bu hakaret dolu kağıt parçası orta yerde durmaktadır. ABD Başkanından özür ve pişmanlık ifadesi duymadık. Sorunlar hala ortada durmaktadır.

FETÖ'yle ilgili herhangi bir gelişme yoktur. F35 ve S-400 meselesi ortadadır. Halkbank davası hala Demokles'in kılıcı gibi beklemektedir. Ama ABD Suriye'deki petrol bölgelerini aldım diyor. Bu durumda suriyedeki toprak bütünlüğü ne oluyor? ABD suriyeli mülteciler konusunu AB'ye bırakmıştır. 

SEYAHATİN FATURASI 82 MİLYON

Bu seyahat ilişkilerimizin düzelmesini değil, siyaseten sıkıntılı ilişkisi olan 2 kişiyle ilgilidir. Erdoğan Trump ile ilişkisini kurtarmıştır. Uçan saraylarla ABD'ye gidip lüks otellerde kalınmış; fatura 82 milyonun üzerine bırakılmıştır.  AKP Genel Başkanı Erdoğan verdiği sözü tutacak mı önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ülke ekonomisinin durumu ortada. Bu ziyaret başka skandalları göz önüne sermiştir. Milletin vergileri dış politika hataları için harcanmamalıdır. 

Erdoğan basın toplantısında teröristleri iade ettiklerini söylemiş aynı şeyi Trump'tan istemiştir. Bu teröristler kimdir? 

Görüşmeye dair zabıt tutuldu mu? Beyaz Saray'da malesef ayakta kalan kendisine sandalye dahi verilmeyen Dışişleri Bakanı'ndan bekliyoruz. 

ÇIKARLARI İLGİLENDİREN SORUNLAR DURUYOR

Ulusal çıkarlarımızı ilgilendiren hiçbir sorun çözülmemiştir. Saray sosyetesi çok mutlu. Bu mutluluğun sebebi nedir? Bu bize şunu gösteriyor: Sarayın gündemi milletimizin gündeminden farklıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler