Faruk Çelik, Alevi Çalıştayı'nda konuştu

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Toplumumuzdaki empati ve bilgi eksikliğinden kaynaklanan, dönem dönem idarelerin yanlış uygulamaları nedeniyle bu günlere gelen Alevi-Bektaşi sorununa ve taleplerine çözümler üretmek, siyaset kurumunun görevleri arasındadır. Konu istismar edilmeyecek kadar hassas, çözümsüz bırakılmayacak kadar da hayatidir'' dedi.

Yayınlanma: 08.07.2009 - 10:47
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Ceylan Intercontinental Oteli'nde düzenlenen ''2. Alevi Çalıştayı''nın açılışında yaptığı konuşmada, 3-4 Haziran'da düzenlenen ''1. Alevi Çalıştayı''nda bir araya gelen Alevi-Bektaşi sivil toplum temsilcileri ve kanaat önderlerinin, ''düşünce, öneri, dilek ve temennilerini karşılıklı güven, saygı, hoşgörü ve demokratik bir olgunluk'' çerçevesinde ortaya koyduklarını söyledi.

Dinlerin ve inançların, geçmişte olduğu gibi içinde bulunulan çağın da etkin bir gerçeği olduğunu belirten Çelik, bu gerçeğin toplumları, tüm farklılıklara rağmen, ortak değerler ve ortak idealler etrafında buluşturan arayışları hayata geçirmeye teşvik ettiğini kaydetti.
Çelik, küreselleşme ve demografik hareketliliğin, toplumları homojen olmaktan çıkarmakla kalmadığını, çok kültürlü ve çok dinli yapılanmaların da ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade ederek, ''Yaşanan tüm trajedilere rağmen içinde bulunduğumuz 21. yüzyılda, barış ve huzur özlemi her zamankinden daha gür bir şekilde dile getirilmeye başlanmıştır. Farklılıkların kurumsallaşarak yaygınlaşması için hem devlet hem de vatandaşlık anlayışlarının her düzeyde gözden geçirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır'' diye konuştu.

Türkiye'nin artık toplumsal sorunları tartışabilme olgunluğuna eriştiğini ifade eden Çelik, ''Bugün tartıştığımız konu, tarihi çok eskilere dayanan, toplumumuzun sadece bir kısmını değil, tamamını yakından ilgilendiren ancak hak ettiği oranda üzerinde çok da fazla kafa yorulmayan sosyal bir gerçekliği yansıtmaktadır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler