Faruk Süren'e dava şoku!

Borsada manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla aralarında eski futbolcu Mecnur Çolak ve iş adamı Faruk Süren’nin de bulunduğu 68 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Yayınlanma: 21.11.2011 - 17:50
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Devrim, borsada manipülasyon yaparak haksız kazanç elde edilmesine ilişkin yürütülen soruşturmayı tamamladı.

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, Sermaye Piyasa Kurulu Başkanlığı’nın "ihbarcı", Ertuğrul Aliustaoğlu ve Mustafa Tekgöz’ün "müşteki", eski futbolcu Mecnur Çolak, işadamı Faruk Süren’in de aralarında bulunduğu 68 kişinin ise "şüpheli" sıfatıyla yer aldığı belirtildi.

Şüpheliler Mecnur Çolak, Mehmet Uğurlu, Adnan Çolak, Hare Dinçer ve Aylin Çelik hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları öngörülen iddianamede, aralarında işadamı Faruk Süren’in de bulunduğu 63 şüpheli hakkında da "örgüt üyesi olmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede, A Milli Futbol Takımı eski teknik direktörü Guus Hiddink’in ekibinde yer alan Engin İpekoğlu ve futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan teknik direktör Tayfur Havutçu’nun da aralarında bulunduğu 69 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildiği ifade edildi.

13. Asliye Ceza Mahkemesi, 15 gün içinde iddianameyi inceleyerek, kabulü ya da savcılığa iadesi yönünde bir karar verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler