'Faşistin faşisti koruması doğal'

Bahçelievler’de katledilen TİP'li 7 gencin avukatı Erşen Sansal, Haluk Kırcı'lar için af niteliğinde yasa hazırlanmasını "Niteliği faşist olanların, faşizmin inşasında hizmeti geçenleri koruyup kollaması doğaldır" sözleriyle değerlendirdi.

Yayınlanma: 03.06.2012 - 06:20
Abone Ol google-news

Bahçelievler’de Türkiye İşçi Partisi üyesi 7 genci elbise askısıyla boğarak katleden Haluk Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu ve Bünyamin Adanalı’ya tahliye yolunu açacak AKP-MHP ortak girişimini, katletilen öğrencilerin avukatı Erşen Sansal, “utanç” olarak nitelendirdi. Kırcı’nın Susurluk’tan da yattığını vurgulayan Sansal, affın asıl Adanalı ile Osmanağaoğlu’na yarayacağını söyledi.

Bahçelievler’de Türkiye İşçi Partisi üyesi öğrenciler Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence’nin 8 Ekim 1978’de elbise askısıyla boğularak, kafalarına kurşun sıkılarak öldürülmesi Türkiye’nin karanlık tarihine “Bahçelievler katliamı” olarak geçti.

TBMM Adalet Komisyonu’nda önceki gün görüşmesi tamamlanan yargı paketine MHP’nin önerisi, AKP’nin de desteğiyle Bahçelievler katliamının tutuklu failleri Kırcı, Osmanağaoğlu ve Adanalı’ya tahliye yolunu açacak düzenleme konuldu.

İki isme dikkat çekti

Kırcı’nın failler içerisinde katliam nedeniyle en uzun süre hapis yatan kişi olduğunu söyleyen Erşen Sansal, “Asıl Osmanağaoğlu ve Adanalı var. Bunlar da Kırcı’yla aynı cezaya çarptırıldı yani 7 kez idama. Fakat Kırcı’dan çok sonra yakalandılar. Osmanağaoğlu ile Adanalı yararlanacak düzenlemeden. Kırcı’nın Susurluk çetesinden aldığı mahkûmiyet var. Osmanağaoğlu ile Adanalı’nın başka mahkûmiyetleri yok. Kemal Türkler davası da zamanaşımına uğradı” dedi.

‘Bir kez daha öldürüyorlar’

Sansal, af niteliğindeki girişimi şöyle değerlendirdi: “Gelmiş geçmiş iktidarlar, bunların içerisinde Tansu Çiller’in Başbakanlığı dönemi de var, Süleyman Demirel’in de; Bahçelievler katillerine ve benzeri davalardaki katillere neredeyse üstün hizmet nişanı vermedikleri kaldı. Bu tutumun şimdi de bu iktidar dönemindeki uzantısıdır bu mesele. Günümüzde bir aldatmaca var. Sanki 12 Eylül’ün hesabını, sanki işkencesinin hesabını sormak gibisinden gösteriliyor. Bunlar aldatmaca, göz boyamaca. Niteliği faşist olan bir iktidarın faşizmin inşasında hizmetleri geçenleri koruyup kollayacağı doğaldır. Zihniyetlerinin, anlayışlarının gereğidir. Yani bugün bir kez daha Bahçelievler’de öldürülen çocukların boğazı kordonla sıkılıyor, kafalarına kurşun sıkılıyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler