FB 8'de 8 yaptı

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de 8 haftanın kapanış maçında Gençlerbirliği'ni 3 golle devirerek, kendisine ait 45 yıllık sezona en iyi başlangıç rekorunu 8 maça çıkardı. Bu sezon 7 maçını da kaybetmeyen Gençlerbirliği ise ilk yenilgisini aldı.

Yayınlanma: 04.10.2009 - 17:41
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de 8. haftanın son maçında Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni 3-0 yenerek, liderliğini sürdürdü. Sarı-lacivertliler, 8. haftadaki maçından da üstün ayrılıp, kendine ait 7 maçlık galibiyet serisini geliştirmeyi başarırken, elde ettiği 24 puanla Galatasaray ile puan farkını 5'e çıkardı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yüksek tempoda geçen maçta Sarı-Lacivertlilerin 2 golünü 13 ve 71'inci dakikalarda kaptan Alex De Souza atarken 3. golü Lugano kaydetti. Ev sahibi ekibin ayrıca 2 şutu direkten dönerken, İspanyol yıldız Güiza'nın 67. dakikada ağlara gönderdiği top, ofsayt gerekçesiyle gol olarak değer kazanmadı. Fenerbahçe, bu galibiyetle yoluna kayıpsız devam ederken; sezona iyi bir başlangıç yapan Gençlerbirliği ilk yenilgisini alarak 11 puanda kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği ile yaptıkları maçta, sakatlıkları geçen Güiza, Dos Santos ve Gökhan'a 11 kişilik kadroda yer verdi.

Ligde geçen hafta Antalyaspor maçında sakatlanan ve bu nedenle de UEFA Avrupa Ligi'ndeki deplasmanda Sheriff mücadelesinde yer almayan 3 futbolcu, tedavilerinin ardından, Gençlerbirliği karşısında takımdaki yerlerini aldı.
 

Carlos yine kontenjana takıldı

Fenerbahçe'de, yabancı kontenjanına en çok takılan futbolculardan birisi olan Roberto Carlos, Gençlerbirliği mücadelesinde de bu nedenle yedek kaldı. Brezilyalı yıldızın yerine daha önceki lig maçlarında olduğu gibi savunmanın solunda Vederson görev aldı.
 

Kazım cezalı, Mehmet Topuz sağ kanatta

Ligde geçen hafta Antalyaspor maçında bu sezon 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Kazım, Gençlerbirliği karşısında takımını yalnız bıraktı. Daum'un vazgeçmediği oyunculardan birisi olan Kazım, cezası nedeniyle kadronun dışında kalırken, sarı-lacivertli ekipte orta alanın sağında bu futbolcunun yerine Mehmet Topuz görev yaptı.

Kazım'ın yanı sıra sarı-lacivertli ekipte, Deivid, Bekir, Deniz ve Ali 18 kişilik kadronun dışında kalan isimler oldu. Bu arada yedekler arasında yer alan Özer, ligde 2 hafta sonra 18 kişilik maç kadrosuna girebildi.
 

Emre lige döndü

3 maçlık cezasını geçen hafta Antalyaspor maçında tamamlayan Emre, 3 haftalık aradan sonra takımıyla lig mücadelesine çıktı.

Sarı-lacivertli futbolcu, ligde forma giyemediği Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Antalyaspor karşılaşmalarında yerini Mehmet Topuz'a bırakmıştı.
 

Takıma alkış

Fenerbahçeli taraftarlar, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Sheriff'i 1-0 yenen takımlarını, maç öncesi alkışladı.
Gençlerbirliği mücadelesi için sahaya ısınmaya çıkan sarı-lacivertli ekibi, kale arkası tribünlere çağırıp tezahürat yaptı. Futbolcular da taraftarların jestine karşılık verip tribünleri alkışladı. Taraftarlar, daha sonra önce Alex olmak üzere futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.
 

Notlar

-Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, geçen sezonlarda yaşadığı atmosferi arıyor. Bu sezon diğer maçlarda olduğu gibi Gençlerbirliği mücadelesinde de özellikle Migros kale arkası olmak üzere, bütün tribünlerde yer yer boşluklar göze çarptı.

Gençlerbirliği maçında, diğer lig mücadelelerine göre tribünlerde farklı bir coşku yaşandı. Galatasaray'ın, Turkcell Süper Lig'de Ankaragücü deplasmanında aldığı mağlubiyet, tribünlere heyecan getirdi. Diğer maçlardan daha coşkulu görünen tribünler 'Lider geliyor, lider'' şeklinde uzun süre tempo tuttu. Sarı-lacivertli ekip de karşılaşmaya coşkulu tezahüratlarla başladı.

-Ligde Kadıköy'de geçtiğimiz haftalarda yapılan maçlarda Kazım ve Güiza olmak üzere bazı futbolculara yönelik tepkilere karşı Türk Telekom kale arkası tribününde asılan pankartta, ''Çubuklu forma bir emanettir, o formayı yuhalamak ihanettir'' yazısı yer aldı.

-Gençlerbirliği futbolcuları sahaya, ''Sn. Cüneyt Üstündağ seni asla unutmayacağız'' yazılı pankartla çıktı.

-Karşılaşma, vefat eden Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Üstündağ için yapılan saygı duruşunun ardından başladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler