'F.Bahçe olarak hedefimiz birincilik'

Fenerbahçe'nin 16 yaşındaki milli yüzücüsü Ergecan Gezmiş, ağustos ayının başında yapılacak Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 29.07.2014 - 14:55
Abone Ol google-news

Ergecan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Şampiyonası'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yine çekişme yaşanacağını belirterek, "Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda Fenerbahçe olarak hedefimiz birinci olmak" dedi.

Kendi yaş kategorisinde iddialı olduklarını anlatan Ergecan Gezmiş, "Yıldız erkek kategorisi olan bizim yaş kategorimizde şu ana kadar Fenerbahçe geçilmedi. Ancak bu sene bizden birkaç ayrılan sporcumuz olduğu için daha rekabetli, daha adil yarış olacak. Ancak yine geçileceğimizi sanmıyorum. Hak eden kazansın" diye konuştu.

- "Türkiye rekorlarımı geliştirmeye çalışacağım"

Ergecan Gezmiş, Türkiye Şampiyonası'nda rekor kırmayı hedeflediğini ifade etti.

Kelebek ve serbest stilde yüzen Ergecan, "100 metre kelebek ve 100 metre serbestte Türkiye rekorları bende. Türkiye Şampiyonası'nda bu rekorlarımı geliştirmeye çalışacağım" şeklinde konuştu.

Gelecek yıl Avrupa Gençler Şampiyonası'na küçük yaş olarak katılacağını vurgulayan milli yüzücü, "Küçük yaş olduğum için biraz dezavantajlıyım. İki sene sonraki Avrupa ve Dünya Gençler Şampiyonalarında daha büyük şansım var. Ancak yine de gelecek yıl yarı final görmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

- "Fenerbahçe'de mutluyum"

Olimpik milli takımda yer alan Ergecan Gezmiş, takımdaki bazı arkadaşlarının ABD'ye gidip, çalıştığını ancak kendisinin Fenerbahçe'de çalışmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'de olimpiyat hedefine ulaşabileceğini dile getiren Ergecan, şöyle devam etti:

"Ben Türkiye'de çalışıyorum. ABD'de çalışan arkadaşlarımız da var ama bence oraya gidip gelmekle çok alakası yok. Ben kendi adıma konuşursam, Fenerbahçe'de mutluyum. Olimpiyat hedefime götüren yolda Fenerbahçe'nin iyi bir araç olduğunu düşünüyorum. Her şey kendinde bitiyor. Hırs ve azim olduğu sürece her ortamda çalışılabilir."

Milli yüzücü, olimpiyat hedefinin kolay bir hedef olmadığını dile getirerek, "(Olimpiyata gideceğim) deyip gidebilin çok az sporcu var. Zor bir hedef. 2016 Olimpiyatları çok yakın bir tarih olduğu için ben bu hızla gidersem inşallah bir B barajı geçip davet edilebilirim. Ancak benim için 2020 Olimpiyatları daha büyük hedef" diyerek sözlerini tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler