Fener geri viteste

Ankaraspor yenilgisinin şokunu atlatamayan Fenerbahçe, bir başka Başkent ekibi MKE Ankaragücü'ne bu kez sahasında mağlup oldu: 1-2. Bu yenilgi ile lider Sıvasspor'un 12 puan gerisine düşen Kanarya'yı yıkan golleri 4. dakikada İglesias ve 60. dakikada penaltıdan Jaba kaydetti. 78'de Deivid ile umutlanan Fenerbahçe, sahayı puansız terk etmekten kurtulamadı.

Yayınlanma: 25.04.2009 - 19:19
Abone Ol google-news

Galatasaray beraberliğinin ardından 3 puanı birarada göremeyen Fenerbahçe, Ankaraspor’dan sonra bir başka Başkent ekibi MKE Ankaragücü’ne de boyun eğdi: 1-2. Taraftarının büyük desteğine rağmen karşılaşmaya tutuk başlayan Kanarya, 4. dakikada geriye düştü. Elyasa’nın uzun pasında savunmanın arkasına sarkan Jaba, topu ağlara gönderdi: 0-1. Golden sonra topu daha çok kullanan taraf Fenerbahçe olsa da konuk MKE Ankaragücü daha çok pozisyon buldu. İki takımın çabaları da başka gol getirmeyince bu devre Başkent temsilcisinin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısında konuk takım Jaba ve Semavi ile etkili olurken, Fenerbahçe ise Ali Bilgin ve oyuna sonradan giren Alex ile ayakta durmaya çalıştı. Eşitliği sağlamak için yüklenen Kanarya, 60. dakikada 2 farklı geriye düştü. Başkent ekibinin, Önder’in Jaba’yı düşürmesi ile kazandığı penaltıyı yine Jaba kullandı. Volkan Babacan ve topu ayrı köşelere gönderen Brezilyalı oyuncu, farkı ikiye çıkardı: 0-2. 78. dakikada Alex’in şutunda savunmadan seken topu önünde bulan Deivid’in attığı golle umutlanan Fenerbahçe, bu dakikadan sonra Alex ile yakaladığı önemli bir fırsattan yararlanamayınca haftayı puansız tamamlamaktan kurtulamadı: 1-2. Bu sezon 2. kez üst üste 2 maç kaybeden Kanarya, evindeki 15. sınavında da 2. yenilgisini aldı ve ligin bitimine 5 hafta kala lider Sıvasspor’un 12 puan gerisine düştü. (Fotoğraf: AA)

Karşılaşmanın fotoğrafları için tıklayın: www1.cumhuriyet.com.tr/

 

Aragones: Şampiyonluktan iyice uzaklaştık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Ankaragücü'ne 2-1 yenilerek, şampiyonluktan iyice uzaklaştıklarını söyledi. Aragones, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, Ankaragücü maçıyla birlikte puan kayıplarının devam ettiğini belirterek, ''Puan kaybı yaşandı, ama biz daha iyi oynadığımızı daha fazla pozisyon bulduğumuzu söyleyebiliriz. Fakat maç değerlendirmesi skorla, puan kaybı sürüyor'' diye konuştu. İspanyol teknik adam, ''Şampiyonluk umudunuz hala var mı?'' şeklindeki soru üzerine, ''Geçen haftaki sonuçtan sonra bu haftaki mağlubiyetle şampiyonluktan uzaklaşabildiğimiz kadar uzaklaştık. Futbolda her zaman bizim başımıza gelenler diğer takımların başına da gelebilir, ama biz şampiyonluktan iyice uzaklaştık'' dedi.

 

Karaman: 3 puan çok önemliydi

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise Fenerbahçe karşısında çok önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi. Karaman, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, İstanbul'da 3 büyük kulüpten birinden 3 puan almanın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, ''Bizim her maçımız final. İlk 11'i kurarken, mutlak suretle gol atmamız gerektiğini biliyorduk'' dedi. Karaman ''Önemli bir 3 puan aldık, fakat bu oyuncularımızı havaya sokmamalı. Soyunma odasında oyuncularıma bu mesajı verdim. Her maç final oynuyorsak, burada alınan 3 puan çok önemliydi'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon