Fenerbahçe'de Vedat Muriqi pazarlığı

Kosovalı oyuncu Vedat Muriqi için iki kulüp orta noktayı arıyor. Transfer an meselesi.

Yayınlanma: 29.05.2019 - 06:00
Fenerbahçe'de Vedat Muriqi pazarlığı
Abone Ol google-news

Tarihinin en kötü sezonunu geride bırakan ve transfer döneminde taraftarına kendini affettirmek isteyen Fenerbahçe'de harekât tüm hızıyla sürüyor. Daha önce 17 yaşındaki İranlı forvet Allahyar Sayyadmanesh ile prensip anlaşmasına varan Sarı-Lacivertliler, şimdi de ligin bu sezonki flaş isimlerinden Vedat Muriqi’yi kadroya katmak üzere. Başkanlar düzeyinde yapılan ilk görüşmenin ardından, 5 milyon Avro isteyen Rizespor’a Fenerbahçe 3 milyon Avro önerdi. Rizespor daha sonra istediği rakamı 3,5 milyon avroya kadar düşürdü. Vedat Muriqi’nin iyi bir Fenerbahçeli olduğu konuşuluyor. Kosovalının yeni sezonda Fenerbahçe formasını giymesi an meselesi.

Martin Skrtel bilmecesi
Sezonun bitmesiyle birlikte Fenerbahçe’de iç ve dış transferde hamleler yapılmaya başladı. Sarı-Lacivertli takımda sözleşmesi sona eren isimlerden Martin Skrtel ile anlaşma zemini aranıyor. Bonservisi elinde olan Slovak futbolcunun bir yıl daha kalması için yönetim teklif yapsa da bu öneri geri çevrildi. Sözleşmesi devam eden Volkan Demirel için Başkan Ali Koç’un kararı bekleniyor. Neustadter, Valbuena, Slimani, Benzia ve Ayew’in dışında sözleşmesi devam eden Frey de takımdan ayrılacak. Kontratı sona eren bir diğer isim Roberto Soldado’nun durumu ise henüz belirsiz. Sezon başında Sarı-Lacivertlilere transfer edilen ancak performansı nedeniyle kadroda düşünülmeyen Diego Reyes’in ise ülkesi Meksika’nın Tigres takımıyla görüştüğü, bu transferin gerçekleşmesinin kolay olacağı aktarıldı.

Kiralık fiyaskosu
Fenerbahçe'de ‘kiralama’ formülüyle transfer ettiği futbolcuların çoğunda umduğunu bulamadı. Sezon başında büyük umutlarla alınan Slimani, Ayew ve Benzia, en çok hayal kırıklığı yaratan isimler oldu. Toplam 83 maçta forma giyen bu oyuncuların skora katkısı 10 gol, 2 asist. Slimani, 25 resmi maçta 5 gol atarken, hiç asist yapamadı. Orta sahada oyunu organize etmesi için getirilen Benzia, 20 karşılaşmada sadece 1 asist yaparken, 38 maçta forma giyen Ayew 5 gol, 1 asist üretebildi. Chelsea’den alınan Victor Moses ise 3 gol atıp, 2 asist yaptı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler