Fenerbahçe'nin Salih için sürpriz maddesi

4 milyon 750 bin Euro’ya kiralanan Salih Roma’dan geri dönerse 500 bin TL’ye F.Bahçe’de oynamaya devam edecek. Opsiyon kullanılırsa F.Bahçe toplamda 15 milyon 750 bin Euro gelir elde edecek. Başka yere satılırsa %20 pay alınacak.

Yayınlanma: 18.07.2014 - 09:21
Abone Ol google-news

Fenerbahçe bu sezon başı attırdığı imzalarla adeta tarih yazmaya devam ediyor. İlk olarak Miroslav Stoch’un Birleşik Arap Emirlikleri kulübü Al-Ain’e 1 milyon Euro kiralama bedeliyle hem kasasına para koydu hem de oyuncuya ödemesi gereken 1.8 milyon Euro’dan kurtuldu. Ancak en önemli olanı ise Slovak oyuncunun sözleşmesini 2 yıl uzatarak Al-Ain’in ya da başka bir kulübün bonservisiyle transfer etmek istemesi durumunda daha fazla kazanç elde etmeyi garanti altına aldı. Yapılan sigortayla da sakatlanma durumunda yaşanacak kaybın da önüne geçilmiş oldu.

STOCH'LA BAŞLADI

Stoch'tan sonra Salih Uçan’ın 4 milyon 750 bin Euro kiralama bedeliyle Roma’ya transferi de yönetimin uyguladığı ikinci sözleşme zaferi olarak dikkat çekiyor. Nedeni ise 2017’ye kadar F.Bahçe ile sözleşmesi bulunan Salih’in, İtalyan ekibine imza atmadan önce mukavelesi tekrar uzatıldı.

2019’DA bitecek sözleşme şartlarına göre de yıllık 500 bin TL kazanan genç oyuncu eğer 2 sene sonra Roma’dan beğenilmeyip yollanırsa ve tekrar F.Bahçe’ye dönmek zorunda kalırsa yine günün aynı şartlarında 500 bin TL’ye oynamaya devam edecek.

SONRAKİ SATIŞTAN YÜZDE 20

Roma'nın Salih’i istemesi ve 11 milyon Euro’luk satış opsiyonu kullanması durumunda ise kulübün kasasına toplamda 15 milyon 750 bin Euro girmiş olacak. Ayrıca Çizme ekibi eğer Salih üzerinden daha büyük paralar kazanmak ister de bonservisiyle daha yüksek bir meblağa başka bir takıma göndermek isterse de bu transferden F.Bahçe’ye %20 pay hakkı doğacak. Başka bir deyişle F.Bahçe Aziz Yıldırım’ın uyguladığı bu taktikle her türlü kazanmış olacak. (Milliyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler