Fernando Muslera: Darbe girişimine Türk Halkı en iyi cevabı verdi

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, sarı kırmızılı takımın kamp yaptığı Danimarka'da bir basın toplantısı düzenledi. Galatasaray'da çok mutlu olduğunu ve ayrılmak gibi bir düşüncesi olmadığını söyleyen Muslera, Türkiye'de yaşanan terör olaylarının üzücü olduğu ancak halkın gerekli cevabı vererek ortamın sakinleşmesini sağladığını belirtti.

Yayınlanma: 25.07.2016 - 16:26
Abone Ol google-news

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, sarı kırmızılı takımın kamp yaptığı Danimarka'da bir basın toplantısı düzenledi. Galatasaray'da çok mutlu olduğunu ve ayrılmak gibi bir düşüncesi olmadığını söyleyen Muslera, Türkiye'de yaşanan terör olaylarının üzücü olduğu ancak halkın gerekli cevabı vererek ortamın sakinleşmesini sağladığını belirtti.

Muslera'nın sözleri şu şekilde:

Taffarel benim için çok önemli bir insan. Bir hocadan daha fazlası. Bir dostum ve ağabeyim. Ben bu kararı biliyordum. Benimle paylaşmıştı. Taffarel çok iyi bir baba ve 5 yıldır ailesinden uzaktaydı. Kararı bu yüzden aldı. Buna saygı göstermemiz gerekiyor. Bu 5 yılda çok akıllıca bir şey yaptı. Fadıl hocamız onun yardımcısıydı ve ondan çok şey öğrendi. Kendisi gittiği için çok üzgünüm ama diğer yandan Fadıl hoca bizimle olduğu için çok mutluyum. Çok çalışkan bir insan. Bizleri çok yakından tanıyor. En iyi şekilde yardımının dokunacağını düşünüyorum. Bu görevi hak etti.

"GALATASARAY'DA ÇOK MUTLUYUM"

Cezalarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Sportif anlamda buradayız. Yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Burada çok mutlu olduğumu ve rahat olduğumu yineliyorum. Galatasaray bana çok şeyler verdi. Ben de en iyi şekilde geri cevaplamak istiyorum. 2 yıllık kontratım var ve Galatasaray'da çok mutlu ve rahatım.

"ŞAMPİYON OLUP ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DÖNMEK İSTİYORUZ"

Kadroda yaşanan bu tip kabuk değişiklikleri bu seneye özgü değil, her sene yapılan bir şey. Futbol devam ettikçe bu her zaman olacaktır. Bu sene de, seneye de olacaktır. Bu yılki hedefimiz her zaman olduğu gibi şampiyon olabilmek. Geçen sezon kazanılan güzel bir kupa var, ezeli rakibimize karşı. Bunun kupadan da öte Avrupa'daki cezamızın çekilmesi açısından büyük bir önemi vardı. Gelecek sezon şampiyon olup yeniden, Galatasaray'ın oynamaktan zevk aldığı Şampiyonlar Ligi'ne yeniden dönmüş olacağız. Takım arkadaşlarımla da sürekli bunu konuşuyoruz.

"TÜRKİYE BU OLAYLARI HAK ETMİYOR"

Havaalanında olaylar olduğu anda geri dönmeyi düşünmedim. Havaalanı kapalıydı çünkü. Olaydan 15 dakika önce havaalanından ayrıldım, olaylar yaşanırken evimdeydim. bir Türk arkadaşımdan olayları anlamaya çalışıyordum. Etrafınızda olaylar oluyor ama bir yabancı olarak olayları anlayamıyorsunuz. Türk halkı bunları hak etmiyor. Bu durum ister istemez sizi etkileyebiliyor. Türkiye'nin ve İstanbul'un ne kadar güzel olduğunu biliyorum. Türk halkı da gerekli tepkiyi verdi. Herkesin ortak bir yorumu var, ortamın sakinleştiği ve normal dönmeye başladığı yönünde. Beni tedirgin eden bir şey yok. Umarım tekrarlanmaz.

"GEÇEN YILDAN DERSLER ÇIKARTTIK"

Futbolda bu tip şeyler oluyor. Her zaman aynı çizgide gitmek, kupaların gelmesi çok zor. Bu tarz olumsuz şeylerden de gerekli dersler alıyorsunuz. Daha önce Galatasaray tarihine geçtim, en az gol yiyen kaleci olarak. Şimdi de en fazla gol yediğim sezonu geçirdim. Ben buna, Galatasaray tarihine 2. kez geçtiğim şeklinde bakıyorum. Galatasaray'da birçok kupa kazandım. Yeni sezonda da aynı şekilde başarılar kazanmak istiyorum. Biz geçen seneden ders çıkarttık. Gelecek sezona olumlu bir şekilde yansıyacaktır.

"RIEKERINK'İN DEVAM ETMESİNDEN MEMNUNUM"

Kendisinin çok iyi bir hoca ve futbolu iyi bilen bir isim olduğunu düşünüyorum. Bizimle iletişimi çok iyi. Bize verdiği enerji ve devamlı bir şeyler öğretmesi bakımından çok iyi bir hoca. Bence hocamızla devam etmek doğru bir karardı. Kendisine teknik direktör olarak devam etmesinden ötürü mutlu olduğumu söyleyebilirim. Kendisi değerli bir insandı. Galatasaray tarihindeki yerini anlatmaya gerek yok. Taffarel'le onunla tanışma fırsatım olmuştu. Ben de Turgay Şeren gibi Galatasaray tarihine geçersem çok mutlu olurum.

"AİLEM DE TÜRKİYE'NİN GÜZELLİĞİNİ BİLİYOR"

Ben senelerdir buradayım. Eşim de 2 yıldır benimle yaşıyor. Ailem de 5 yılda çok sık gelip gittiler. Türkiye'nin ne kadar güzel bir ülke olduğunu ve her şeyin yoluna gireceğini biliyorlar. Tabi yaşanan olaylar üzücü. Neler olacağını yabancı oyuncu olarak kestirmek kolay değil. Sırf ben değil, eşim ve ailem de bu ülkeyi çok iyi tanıyor. O yüzden ileride herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz.
(Sporcope)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler