Fethiye'deki Saklıkent Kanyonu'nda protesto

Saklıkent Kanyonu'nda bulunan ve daha önce İzmir 2 No'lu Sit Kurulu'nun kararı doğrultusunda yıkılan restoranın işletmeciliğinin muhtarlıklarından alınmasına tepki gösteren Kayadibi köyü sakinleri, slogan atıp olayı protesto ettiler.

Yayınlanma: 27.06.2009 - 13:03
Abone Ol google-news

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'ndaki restoranın işletmesinin köy muhtarlığından alınarak Muğla Valiliği bünyesindeki şirkete verilmesini protesto eden köylüler, kanyona ulaşımı sağlayan yolu trafiğe kapattı.

Kanyonda bulunan ve daha önce İzmir 2 No'lu SİT Kurulu'nun kararı doğrultusunda yıkılan restoranın işletmeciliğinin muhtarlıklarından alınmasına tepki gösteren, Kayadibi köyünde yaşayan yaklaşık 50 kişi, ''Saklıkent bizimdir bizim kalacak. Sayın Başbakan duy sesimizi'' diye slogan attı.

Köylüler, valilik bünyesindeki bir şirkete verilen restoranın işletmesinin yeniden köy muhtarlığına devredilmesini istediklerini söyledi. Protestocular, kanyonun köy halkı için ekonomik açıdan önemli olduğunu ifade ederek, ''Bu kanyon halkımızın hakkıdır. Biz de hakkımızı aramak için bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Bu kanyon bizimdir. Kimse burayı bizim elimizden alamaz'' dedi.

Köylüler, kanyonun girişinde güvenlik tedbiri alan jandarma ekiplerinin uyarısı üzerine eyleme son vererek olaysız dağıldı. Köylülerin protestosu sırasında kanyonu ziyarete gelen turistleri taşıyan araçlar bir süre beklemek zorunda kaldı. Muğla Valiliği yetkilileri, köyde yaşayan bir grup vatandaşın bir süre önce de benzer bir eylem yaptığını hatırlattı.

Yetkililer, ''Bölge, Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ait. Milli Parklar Genel Müdürlüğünce alınan kararla, daha önce köy tüzel kişiliği tarafından işletilen restoranın işletmesi Muğla Valiliği ve İl Özel İdaresine verildi. Yasal süreçte yanlışlık söz konusu değil'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler