Fındıkta ''sigorta'' uyarısı

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için fındık ürünlerini yarına kadar sigortalatmaları gerektiğini açıkladı.

Yayınlanma: 04.03.2013 - 09:54
Abone Ol google-news

Kabaoğlu, yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun kararı ile bitkisel ürünlerin dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel, su ve don riskine karşı teminat altına alındığını anımsattı.

Hava sıcaklıklarının bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin Türkiye'nin en önemli ihraç ürünü olan fındığı olası bir don tehdidi ile karşı karşıya bıraktığını öne süren Kabaoğlu, ''Geçmiş yıllarda nisan aylarında bile don olayı meydana geldi. O nedenle çiftçilerimiz herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamak için fındık ürünlerine yarına kadar sigortalatsınlar'' değerlendirmesinde bulundu.

Kabaoğlu, don sigortasındaki primin üçte ikisinin, dolu paketinin ise yarısının devlet tarafından karşılandığını belirterek, üreticilerin İl veya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne gelerek çiftçi kayıt sistemlerindeki bilgilerini güncellemeleri tavsiyesinde bulundu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler