Fırıncılara yangın eğitimi

Denizli'de geçen hafta unlu mamüller üretimi ve satışı yapan bir işyerinde meydana gelen patlama ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, fırıncılara yangın eğitimi vermeye başladı.

Yayınlanma: 16.07.2014 - 11:14
Abone Ol google-news

Denizli'de 1 kişinin ölümü, 1 kadının karnındaki bebeğini kaybetmesi ve 36 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlama ardından Denizli Fırıncılar Odası, fırın işletmecilerine yangın eğitimi verilmesini istedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından fırıncılara 'Yangından korunma ve yangın güvenliği önlemleri' konulu eğitim verildi. Denizli Esnaf Sarayı'nda yaklaşık 30 fırın işletmecisinin katıldığı bir eğitim programı düzenlendi. İtfaiye Yangın Önleme Şube Müdürü İsa Bay, fırıncıları, özellikle gaz kullanımı hakkında bilgilendirdi. Sanayi tüplerinin hiçbir zaman binanın içinde tutulmaması gerektiğini belirten Bay, şöyle dedi:

"Bu tüpler binanın dışında güvenlikli bir yerde tutulmalı. İşletmenin içinde bulunan tüp her zaman tehlike unsurudur. Doğalgaz kullanırken de, tüp kullanırken de tüm önlemler üst boyutta alınmalı. Bu çok önemli." 
Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban ise, geçen hafta Bayramyeri Meydanı'nda yaşanan patlama sonrası böyle bir eğitimi zaruri gördüklerini belirterek, "Denizli merkezde 50 fırınımız, 25 kadar da unlu mamul işletmemiz var. Tüp ve doğalgaz kullanımı başta olmak üzere yangınlara karşı nasıl önlemler alınması gerektiği konusunda bu eğitimle bilgilendik" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler