FK 1864 Spor Kulübü 10. yaşında

FK 1864 spor kulübü 10. Yıl münasebetiyle The Green Park, Pendik otelde iftar organizasyonu daveti gerçekleştirdi. Davete sanat ve spor camiasından birçok ünlü sima katıldı. Program sunuculuğunu TV haber spikeri Sinem Karataş yaptı.

Yayınlanma: 28.05.2018 - 11:34
Abone Ol google-news


FK 1864 spor kulübü 10. Yıl olağan üstü kongrede görev başına gelen İsa Tuncer konuşmasına başlarken şunları söyledi.

 Öncelikle İçinde bulunduğumuz Mayıs 2018 tarihi, geçmişte Kafkasya Halkları Tarihi açısından, acıların yoğun olarak yaşandığı, trajik olayların zirvesi olarak gördüğümüz “1864 Sürgünü ve Soykırımı” tarihimizin de 154. yıl dönümüdür. Bu bağlamda sürgün öncesi mücadelede ve sürgün sürecinde hayatlarını kaybeden atalarımızı da rahmetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun

 Başkan Tuncer kulübün hedeflerini de konuşmasında şu şekilde açıkladı.

 ‘’Öncelikle, ülkemizde yaşayan Çerkes toplumuna ve tüm Ülkemize, ileride ise tüm dünyaya kendimizi en doğru ve en güzel bir şekilde tanıtmak, hedef ve gayelerimizi doğru anlatmak ve toplumun desteğini arkamıza alarak, örnek bir kulüp olmak, spor camiasında farkındalık yaratmaktır.

 Kısa vadede ilk hedefimiz, Kulüp yapımızı düzenleyip kurumsal hale getirmek için altyapıyı oluşturmak, üye sayımızı en üst seviyelere taşımak, tesislerimizi hedeflediğimiz seviyelerde oluşturmak, Kulübümüzün finansal yapısını düzenli ve sürekli hale getirmek olacaktır.

 Burada bir hususun altını çizmek istiyoruz, zaten çerkes olarak doğal üyesi olduğumuz kulübümüzün, resmi üyesi de olarak Kulübümüzün üye sayısını en üst seviyelere çıkararak Türkiye’de en çok üyeye sahip Amatör Spor Kulübü olarak fark yaratmak istiyoruz. Bu konu bizim için çok hassas bir konudur. İlk 3 yıllık dönemdeki üye sayısı hedefimizi açıklıyorum; 100 bin kişi.

 Zira arkasında taraftar ve üye gücü olan kulüpler çok daha hızlı büyüyüp daha hızlı yükselmektedirler. Bizim de hedeflerimiz yüksek olduğundan kısa zamanda çok iş yaparak çok yol kat etmemiz gerekiyor.

 FK 1864 Spor Kulübü olarak yukarıda bahsettiğimiz kısa, orta ve uzun vadeli planlamaları uygulayarak, kulübümüzün gelecekte gençler ve aileleri tarafından ilk sıralarda tercih edilir olması bizler için çok ama çok önemli olacaktır.

 Kulübümüzde Spor eğitimi alacak gençlerimizin, akademik ve mesleki eğitimlerini aksatmayacak planlamalar yaparak, eğitimlerine artı değerler katarak, zihinsel, bedensel ve ruhsal dinamiklerini harekete geçirerek, aynı zamanda genel ahlak kuralları ile Xabze öğretisini öğreterek hedeflediğimiz seviyeye ulaşmaktır.

 Türkiye’de bulunan tüm liglerde oynayabilecek yeni nesil Futbolcular hatta tüm spor branşlarında mücadele edebilecek sporcular yetiştirerek alternatif bir kulüp olup, Sporun dostluğu pekiştirdiğini ve toplumsal kaynaşmayı sağladığını unutmadan, Evrensel değerler ışığında bilim ve teknoloji birikiminden faydalanarak üstün nitelikli sporcular yetiştirmektir.

 Tecrübe, bilgi birikimi, başarılı ve en önemlisi Xabzesel Çerkes değer yargıları ve davranışlarla her yerde örnek gösterilen ve hedeflenen bir kulüp olmaktır.

 Başkan Tuncer konuşmasını bitirdikten sonra sahneye iftar organizasyon komitesini sahneye davet etti.

 Sami Guğoj mikrofonu devralarak plaket takdimine geçildi. Alanya spor teknik direktörü Mesut Bakal’a Yılmaz Vural, Göztepe spor Başkan yardımcısı Talat Papatya’ Prof. Dr. Günseli Şurdum Avcı plaketlerini takdim etti.

 Program Şahin Arıkan ve Etnikafkas’ın Müzik dinletisi ile devam etti.

 Konuklar FK1864 Spor Kulübü'ne tam destek olacaklarını ifade ettiler. Katılımcılar neşeli sohbetleri ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler