'Fosfor bombası' iddialarıyla ilgili soruşturma

İsrail'in Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde fosfor bombası kullanımı ihtimaliyle ilgili iç soruşturma yürüttüğünü yazdı. Bir ordu sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre ise, böyle bir soruşturma söz konusu değil. İsrail, fosfor bombası kullandığı iddiaları nedeniyle 'savaş suçu' işlemekle itham ediliyor.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 08:58
Abone Ol google-news

Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde fosfor bombası kullanımı ihtimaliyle ilgili iç soruşturma yürüttüğünü yazdı.

Liberal gazetenin haberinde, bir paraşüt birliği tarafından Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, insanların yaşadığı bir bölgeye 20 kadar fosfor bombası mermisi atışıyla ilgili soruşturma yürütüldüğü belirtilirken, Albay Şai Alkalai'nin soruşturmanın başına getirildiği kaydedildi.

Bununla birlikte ordu sözcüsü, resmi bir soruşturma başlatıldığını yalanladı.
Haaretz'de, askeri kaynaklara dayandırılan haberde, ordunun biri az miktarda diğeri ise yoğun fosfor içeren iki tip mermi kullandığı, ikinci tipten 20 kadar merminin de Beyt Lahhiya'daki mahallelere atıldığı belirtildi. Bu tip bomba, çok ciddi yanıklara neden oluyor.

Filistin topraklarını ziyaret eden Uluslararası Af Örgütü'nden bir ekip de fosfor bombası kullandığı için İsrail'i ''savaş suçu işlemekle'' itham ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler