Fransa'da merkez sağdaki liderlik krizi sürüyor

Fransa'da merkez sağdaki Halk Hareketi Birliği (UMP) içindeki liderlik krizi sürüyor. ikinci bir seçim için parti içinde referanduma gidilmesi konusunda gerekli şartların oluşmadığını söyledi.

Yayınlanma: 28.11.2012 - 12:51
Abone Ol google-news

Genel kurulu çok az bir farkla kazanan, ancak rakibi François Fillon tarafından oylamalarda ''usulsüzlük'' yapmakla suçlanan Jean- François Cope, ikinci bir şans aradı fakat refarandum için şartlar oluşmadı.

Dün akşam uzun müzakerelerin ardından adaylar, ikinci bir seçim için parti içinde referanduma gidilmesi konusunda uzlaştıklarını açıklamıştı.

Jean-Francois Cope, referandumdan önce, rakibi François Fillon'un parlamentoda ayrı bir siyasi grup kurma girişiminden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Fillon, ikinci bir seçime kadar, Cope'nin parti liderliğini tanımayacağını açıklamış ve dün kendi yandaşı 68 milletvekiliyle birlikte mecliste yeni bir siyasi grup oluşturmak için resmi başvuruda bulunmuştu. Fillon, seçim sonucuna itiraz etmek için ayrıca mahkemeye gitme tehdidinde bulunmuştu.

Merkez sağdaki liderlik krizinin artması üzerine partinin önde gelenleri eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin duruma müdahale etmesini istemişti.

Fransız basını liderlik yarışıyla başlayan krizin partiyi ikiye böleceği yorumunu yapıyor.
Siyasi gözlemciler ise merkez sağdaki kavganın Sosyalist Cumhurbaşkanı François Hollande ve aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'e yarayacağı görüşünde.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler