Fransa'daki 2 tur seçimin kesin sonuçları belli oldu

Fransa'daki bölge seçimlerinden Cumhuriyetçiler yüzde 40.7 oy oranıyla birinci çıktı. İktidardaki Sosyalistler yüzde 29,1 radikal sağ Ulusal Cephe partisi ise yüzde 27,4 oy aldı.

Yayınlanma: 15.12.2015 - 20:21
Abone Ol google-news

Fransa’da geçtiğimiz hafta sonu yapılan eyalet, bölge seçimleri ikinci turun sonuçları netleşti.
İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre seçimlere katılım oranı yüzde 58,7 oldu.

Radikal sağ partisi lider Marine Le Pen’in partisi Ulusal Cephe seçimlerde ilk turda kazandığı bölgeleri kaybetse bile 2012 seçimlerinden sonra 13 Aralık Pazar günü yapılan ikinci tur seçimlerinde yine oylarını 400 bin daha artırmayı başardı.
Cumhuriyetçiler, 7 bölgeyi kazanırken yüzde 40,7 oyla seçimlerden zaferle çıktı. İktidardaki Sosyalistler yüzde 29,1 oranla 5 bölgeyi garantiledi. Radikal sağ Ulusal Cephe partisi ise yüzde 27,4 oranla seçimleri kaybetmesine rağmen oy potansiyelini yükselten parti oldu Ulusal Cephe 7 milyona yakın oy kazandı.

Sandıktan çıkan seçim sonuçlarından sonra 23 Nisan 2017 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için radikal sağ Ulusal Cephe parti lideri Marine Le Pen, iktidardaki Sosyalist parti Cumhurbaşkanı François Hollande ve Cumhuriyetçiler partisinden eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Cumhurbaşkanlığına aday olacaklarını yineledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler