Fransa'dan Türk sanatçıya madalya

Fransız Hükümeti tarafından ''Sanat ve Edebiyat Şövalyesi'' madalyasına layık görülen K2 Güncel Sanat Merkezi'nin kurucusu ve yöneticisi Ayşegül Kurtel, madalyasını Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie'den aldı.

Yayınlanma: 14.03.2011 - 15:17
Abone Ol google-news

İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Bernard Emie, Kurtel'in Avrupa'da güncel sanat alanında yaptığı çalışmalarla farklı bir bakış ortaya koyduğunu, K2 Güncel Sanat Merkezi'ne birçok Fransız sanatçıyı davet ettiğini ve sanata katkı sağladığını söyledi. ''Fransa'yı sevmeniz, İzmir Fransız Kültür Merkezi'ne sürekli destek olmanız ve ülkelerimizin kültürel işbirliğine hizmetlerde bulunmanız üzerine Kültür ve İletişim Bakanımız Sayın Frederic Mitterrand benim tavsiyemle sizi bu önemli madalyayla taltif etmeye karar vermiştir'' diyen Emie, bu nişanın, sanat ve edebiyat alanındaki farklılıklarıyla öne çıkanları veya sanat ve edebiyatın Fransa'daki ve dünyadaki başarısına katkıda bulunanları ödüllendirmek üzere 1957 yılından beri verildiğini anlattı. Kurtel ise böyle önemli bir madalyaya layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından Emie, 'Sanat ve Edebiyat Şövalyesi Madalyası'nı Kurtel'e verdi. Büyükelçi Emie, daha sonra ''Türkiye Mevsimi'' adlı retrospektif sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Ayşegül Kurtel ve çalışmaları

Uşak'ta 1954 yılında dünyaya gelen Ayşegül Kurtel, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ndeki eğitiminin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun oldu ve yüksek lisans eğitimi aldı. Aynı üniversitede bir süre eğitim veren Kurtel, İzmir'deki çeşitli sanat galerilerinde yönetici olarak çalıştıktan sonra 2002 yılında K2 Güncel Sanat Merkezi'ni kurdu. Çeşitli uluslararası sanat projeleri yürüten Kurtel, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İtalya, İran'da konferanslar verdi. Evli ve 2 çocuk annesi Ayşegül Kurtel, İngilizce ve Fransızca biliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler