Fransa'dan yeni savunma

Fransa, toplu sınırdışı ettiği Romanlarla ilgili AB Komisyonu'na yeni savunma gönderdi.

Yayınlanma: 22.09.2010 - 13:43
Abone Ol google-news

Fransız hükümetinin daha önce verdiği savunmayla, bugün gönderdiği ilave dokümanları inceleyecek olan AB Komisyonu, gelecek hafta çarşamba günü Fransa'ya bir müeyyide uygulanması ve konunun Adalet Divanı'na gönderilmesi konusunda karar verecek.

Fransa, Romanları ''bir etnik temele bakmadan, yasaları ihlal ettikleri'' gerekçesiyle sınırdışı ettiğini ileri sürürken, basına sızan ve bunun tersi olduğunu gösteren içişleri bakanlığı genelgesi, hükümeti zor durumda bırakmıştı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sırasında, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso arasında, Paris'in Romanlar konusunda izlediği politika yüzünden şiddetli tartışma yaşanmıştı.

Fransız hükümeti, Romanları toplu şekilde sınır dışı ettiği için yurtiçi ve dışında sert eleştirilere hedef oluyor.

AB yöneticileri tarafından sert bir şekilde kınanan Fransa, Romanları sınır dışı etme politikasından vazgeçmeyeceğini açıklamıştı.

Fransa, ocak ayı başından bu yana 8 binden fazla Romanı, Romanya ve Bulgaristan'a gönderdi. Temmuz sonundan itibaren gönderilenlerin sayısının ise bini geçtiği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler