Fransızlar greve gidiyor

Fransa'da kamu ve özel sektör çalışanları Perşembe günü genel greve gidiyor. Grev nedeniyle eğitim ve ulaşım olmak üzere birçok alanda aksama olacağı tahmin ediliyor.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 10:36
Abone Ol google-news

Fransa'da kamu ve özel sektör çalışanları, hükümetin sosyal ve ekonomi politikalarını protesto etmek için perşembe günü bir günlük genel greve gidiyor.

Hava yolu, demir yolu ve toplu taşıma araçlarında çalışanların yoğun biçimde greve katılımıyla ulaşımın felce uğraması beklenirken, öğretmenlerin de katılacağı grev yüzünden, ilk, orta ve yüksek okullarda eğitimin önemli ölçüde aksayacağı tahmin ediliyor.

Fransız basını, perşembe günkü genel grevi, 2007 yılında cumhurbaşkanlığına seçilen Nicolas Sarkozy'ye yönelik seçmenin en büyük sosyal tepkisi olarak yorumluyor. Sanat dünyasında çalışanların üye olduğu sendikaların da katılımıyla tiyatro, bale, opera gibi gösterilerin de perşembe günü iptal edilmesi bekleniyor.

Kamu ve özel sektör çalışanları, perşembe günü başta Paris olmak üzere büyük kentlerde gösteri yürüyüşü de düzenleyecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler