''Futbol Diplomasisi''

Fransız basını, Türkiye ve Ermenistan milli futbol takımları arasında dün Bursa'da oynanan karşılaşmaya geniş yer verirken, maçın sonucundan çok diplomatik önemini ön plana çıkardı.

Yayınlanma: 15.10.2009 - 10:22
Abone Ol google-news

 Türkiye ve Ermenistan maçıyla ilgili Le Figaro, ''Barışma Maçı'' başlığıyla verdiği haberde, ''grupta iddiası kalmayan iki takım arasındaki maçın, Zürih kentinde atılan imzalardan sonra diplomasi açısından daha fazla ön plana çıktığı'' yorumunu yaptı.

Güvenlik önlemlerinin yoğunluğuna dikkati çeken gazete, maçın olaysız bir biçimde sona erdiğini belirtti. Liberation gazetesi de ''Futbol Diplomasisi'' başlığıyla verdiği haberde, ''maçın iki ülke için siyasi açıdan daha fazla önem taşıdığı'' yorumunu yaptı.
 

İngiliz gazetesi

İngiliz The Independent gazetesi ise dün akşam oynanan Türkiye-Ermenistan futbol maçını, "Tarih yazıldı: Eski düşmanlar futbol maçında bir araya geldi" başlığıyla duyurdu.
Maçı Bursa'da izleyen gazete muhabirinin kaleme aldığı haberde, "futbol maçının öncesinde Türkiye ve Ermenistan Cumhurbaşkanlarının sıcak el sıkışmalarına ve maçı birlikte izlemelerine"
dikkat çekildi. Gazete, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Tarih yazmıyoruz, tarihi yapıyoruz" sözlerine de yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler