Galatasaray'da 6.5 saatlik 'eleştiri' zirvesi

Başkan Dursun Özbek, 25 Mart'taki mali genel kurulda kendisini eleştiren üyelerle bir araya geldi, sorularını tek tek yanıtladı.

Yayınlanma: 29.04.2017 - 19:56
Abone Ol google-news

 

 

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 25 Mart’taki mali genel kurulda kürsüde yaptıkları konuşmalarda yönetimi eleştiren kulüp üyeleriyle dün Türk Telekom Arena’da bir araya geldi. Özbek, mali genel kurulda yanıt veremediği soruları dün sabah 10.00’da başlayan ve 6.5 saat süren toplantıda cevapladı. 25 Mart’ta kürsüye çıkan 51 üyenin de davet edildiği zirveye sadece 15 isim katıldı. Özbek, bu 15 üyenin genel kurulda yaptığı konuşmalardaki eleştirilerini, sorularını tekrar dinleyip hepsini tek tek cevapladı. 6 kulüp üyesinin disiplin kuruluna verilmesi konusu toplantıda gündeme geldi. Özbek, bu isimlerle kişisel bir hesaplaşma içinde olmadığını vurgulayıp “Genel kurulda 51 konuşmanın 45’i eleştiriydi. Hangi biriniz disiplin kuruluna verildi? Sadece 3 konuşmacı Galatasaray Kulübü başkanlık makamına, Ali Sami Yen’in koltuğuna hakaret etti. Onların sözleri kişisel olarak beni rahatsız etmedi ama kimse Ali Sami Yen’in koltuğuna, bu makama hakaret edemez. Dilerdim ki bugün onlar da bu toplantımıza gelsin, hepsinin aklındaki soruları cevaplayayım, eleştirilerini dinleyeyim. Ama sadece 15 kişi katıldı” ifadelerini kullandı.  

‘Hata yapmayacağız’

Futbol takımının son iki sezonda Süper Lig’de şampiyonluk yarışına erken havlu atmasıyla ilgili olarak Özbek, özeleştiride bulunurken “Transferde hatalar yaptık ama gelecek sezon bunlar tekrarlanmayacak” diye konuştu. Dursun Özbek, kardeşi ve Galatasaray Sportif AŞ yöneticisi Mehmet Özbek’le ilgili eleştirilere “Hoca ihtiyacı belirliyor, scout ekibi oyuncularla ilgili rapor hazırlıyor, futbol direktörü görüşmeleri yapıyor, Mehmet Özbek sadece para konusunda devreye giriyor” yanıtını verdi. Özbek, üyelerin soruları üzerine; Sportif AŞ’nin zararı, kulübün borç-faiz yükü, Riva ve Florya arazileri için Emlak Konut GYO ile imzalanan protokol, Kemerburgaz’da inşa edilecek yeni tesislerin yanı sıra Türk Telekom Arena’nın yanına yapılacak salonda gelinen son nokta hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulundu. Bazı üyelerin, “Eğer Adnan Öztürk aday olursa ona destek veririm, başkanlığa yakışır” şeklinde medyaya yansıyan sözlerini sorması üzerine Özbek, bu yönde bir ifade kullanmadığını belirtip, sadece “Hayırlı olsun” dediğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler