Galatasaraylı Henry Onyekuru: Kalmak isterim

Galatasaray’ın sezon başında Everton’dan kiraladığı Henry Onyekuru, gazetelerin Galatasaray muhabirlerine verdiği ortak röportajda, “Rüya gibi bir sezon oldu. İlk sezon, Galatasaray’da oynuyorsunuz ve oynadığınız ilk sezonda 2 kupa kazanıyorsunuz. Hem çok mutluyum hem de hocama çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yayınlanma: 29.05.2019 - 04:00
Galatasaraylı Henry Onyekuru: Kalmak isterim
Abone Ol google-news

Galatasaray’ın sezon başında Everton’dan kiraladığı Onyekuru, sergilediği performansla hem Süper Lig’de hem de Türkiye Kupası’nda Sar-Kırmızılıları zafere ulaştıran isimlerin başında geliyor. Nijeryalı futbolcu, gazetelerin Galatasaray muhabirlerine verdiği ortak röportajda, “Rüya gibi bir sezon oldu. İlk sezon, Galatasaray’da oynuyorsunuz ve oynadığınız ilk sezonda 2 kupa kazanıyorsunuz. Hem çok mutluyum hem de hocama çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kiralık sözleşmesi sona eren 21 yaşındaki oyuncu, Galatasaray’daki geleceği hakkında “Eğer sadece benim kararım olsa, kararım kesinlikle kalmaktan yana olur. Burada çok mutluyum. Bu tip durumlarda iki kulübün alacağı karar çok önemli. Sadece benim seçme şansım olsa ben kalmaktan yana kullanırım” açıklamasını yaptı.

"En çok ihtiyacınız olan şey güven"

Kadıköy’de Fenerbahçe’ye attığı gol sonrası Fatih Terim’e sarılan Onyekuru, bu durumu, “Maçtan önce kendisi bana inanılmaz bir güven verdi. Genç oyuncuysanız eğer en çok ihtiyacınız olan şey hocanızın size vermiş olduğu güven. Hocamız da bu güveni bize devamlı veriyor. Özellikle Fenerbahçe maçından önce de bana çok güven verdi. Böyle bir maçta da gol attığımda direkt benche koştum. Zaten bence hocam da biliyordu ona geleceğimi” sözleriyle anlattı.

"Ligde en hızlı olan benim"

Fatih Terim’den birçok şey öğrendiğini belirten Nijeryalı futbolcu, “En fazla öğrendiğim şey, kendi yeteneklerine güvenmen, inanman. Bunun üzerine gitmen. Eğer çabuksan bunun üzerine gitmen. Takımın sana ihtiyacı olduğu zamanlarda sorumluluk alıp ortaya çıkman” derken; “Sen mi, Garry Rodrigues mi, Bruma mı daha hızlı” sorusuna, “Bence en çabuk olan benim. Bu üçlü arasında değil sadece ligde de en hızlı olan benim” yanıtını verdi.

"iyi bir tedavi süreci geçirdim"

Onyekuru, Galatasaray’a transferi öncesi ağır bir sakatlıktan çıkıp üst düzey performans göstermesi hakkında “6 ay ciddi bir sakatlık yaşadım. Geri dönmesi kolay olmuyor. İyi bir hazırlanma dönemi, iyi bir tedavi süreci geçirdim. Kendim de tek başıma önemli, ciddi çalışmalar yaptım. Galatasaray’a geldiğimde hazırlık kampına gittiğimizde yüzde 70 hazırdım. Türkiye’de oynadığımız hazırlık maçından önce daha yükseldi performansım. Sezonun ilk maçında yüzde 90’larıma çıktım” dedi.

Başakşehir maçında şampiyonluk golünü atan genç oyuncu, “Benim için güzel bir anıydı. Güzel bir goldü. O golden sonra şampiyonluk geldi” yorumunu yaptı.

"Pes edemezsin"

Onyekuru, “Puan farkının 8’e çıktığı anlarda şampiyonluktan kopuyoruz gibi düşündün mü?” sorusunu şöyle cevapladı: “Eğer Fatih hoca ile çalışıyorsanız pes etmek, ümitsizliğe kapılmak gibi bir lüksünüz yok. Biliyorsunuz bu sezon çok büyük zorluklardan geçtik. Hocamız ciddi bir süre cezalıydı, bizimle beraber değildi, sahada yanımızda değildi. Ama o anda bile bize verdiği mesajlarla, motivasyonla çok önemli şeyler yapmamızı sağladı. Bu puan farkları olduğu zaman hep bize verdiği mesaj, kesinlikle pes etmeyeceğimiz, sonuna kadar mücadele edeceğimiz yönündeydi. Sonunda da böyle güzel bir başarı geldi.”

Adı Galatasaray’la anılan genç Nijeryalı stoper Ozornwafor hakkında, “U20 takımıyla Dünya Kupası’na gitti. Kendisi de tanıdığım bildiğim bir oyuncu. İyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Genç bir oyuncu, potansiyeli olan bir oyuncu. İyi bir stoper. Bu tip haberler görüyorum, okuyorum. Bu da beni mutlu ediyor” diyen Onyekuru, Türk Telekom Stadyumu ve taraftarın yarattığı atmosfer için “Galatasaray’a gelmeden önce taraftarla ilgili bilgim vardı. Galatasaray taraftarının özellikle iç sahada, deplasmanda takımının yanında olduğunu, hiç bırakmadığını ve özellikle iç sahada yarattığı atmosferi biliyordum. Ama buraya gelince bire bir yakından görme fırsatı yakaladım. Gerçekten inanılmaz bir duygu, inanılmaz bir atmosfer. Onlara teşekkür etmek istiyorum devamlı bizim yanımızda oldukları için” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler