Gasp büro amiri gasptan şikayetçi

Gasp Büro’da Başmemur Mustafa Özdağ, kendisinin ve ailesinin tehdit edildiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 06.07.2014 - 11:18
Abone Ol google-news

Gasp Büro’da Başmemur olarak görev yapan 27 yıllık polis Mustafa Özdağ, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak kendisinin ve ailesinin Sarıyer’deki arsasında evi bulunan kişilerce Facebook üzerinden ve yüzyüze pek çok kez ölümle tehdit edildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dilekçede şahısların araziyi terk etmek için “arsa parası adı altında” para gasp etmek istedikleri de öne sürülerek Nezahat Salihoğlu ve Yılmaz Salihoğlu hakkında “gaspa eksik teşebbüs” suçundan da işlem yapılması istendi. Milliyet gazetesinden Esra Alus'un haberine göre, Şikayet üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı, Nezahat Salihoğlu ve Yılmaz Salihoğlu’nu ifadeye çağırdı.  

İstanbul Emniyeti Gasp Büro’da görevli Mustafa Özdağ’ın avukatının hazırladığı şikayet dilekçesinde 30 Nisan 2013’te çizdirilen aplikasyon krokisi uyarınca Nezahat ve Yılmaz Salihoğlu’nun evlerinin bulunduğu alanın müvekkilinin tapu parselinin içinde kaldığının tespit edildiği belirtildi. Şikâyet edilenlerin uzun yıllar arsayı işgal ettikleri iddia edilen dilekçede, “Nezahat ve Yılmaz Salihoğlu’nun hiçbir hakları yoktur. Komşuluk hakkıdır diye mağdur olmamaları için kendilerine bir ev parası verileceği belirtilmiştir. Şubat ayı sonuna doğru şahıslar, Mustafa Özdağ’ın evine gelerek kendilerine 100 bin lira verilmesi gerektiğini tehdit yoluyla beyan etmiştir” denildi.

‘Ölümle tehdit ediliyor’

Dilekçede, Nezahat Salihoğlu’nun, “Kesinlikle çıkmam, sana da ev yaptırmam. Sakat çocuğumla birlikte kendimi yakarım”, “Beni buradan çıkaracak delikanlı daha yok”, “Burada kan çıkar senin bir tane oğlun var düşün”, “Mustafa Özdağ ve ailesini öldüreceğiz” ve “Evden asla çıkmayacağım. Gerekirse ölüp öldüreceğim. Kurban olacak evlat bende çok” tehdileri savurduğu öne sürüldü.

Facebook’taki paylaşımlarda ise Salihoğlu’nun da, “Kim olursan ol ne yapacaksan yap ama öyle bir şey yap ki yaptın mı kalkmayayım. O zaman seni yatırırım bir daha kalkamazsın akıllı olacaksın” dediği, hatta bir silah fotoğrafı da paylaştığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler