"Gazeteciler hedef gösterilmesin"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında Hükümet'i gazetecilere engel çıkarmamaya, eleştirilere tahammüllü olmaya, gazetecileri tehdit eden, hedef gösteren söylemlerden kaçınmaya çağırdı.

Yayınlanma: 09.01.2010 - 10:31
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çalışanların hakları için verilmiş mücadeleden doğan, vatandaşın sesini dinleyen, sorunlarını dillendiren bir gazetecinin öncülüğünde kurulan DSP'nin, her zaman gazetecilerin haklarının korunmasından yana olduğunu belirten Türker, "Ancak ne yazık ki günümüzde Türkiye, halkın doğru haber alması ve gerçekleri öğrenmesi için çalışan gazetecilere tahammül edemeyen bir zihniyet tarafından yönetilmektedir" dedi.

Anayasa ile güvence altına alınan basın özgürlüğünü tam olarak kullanamayan gazetecilerin, güçlü bir baskı ile karşı karşıya kalmalarının üzücü olduğunu bildiren Türker, işsizliğin gazetecilik mesleğinde doruk noktaya çıktığına dikkat çekti. Mesleğin duayenlerini bile 'çalışamaz' hale getiren iktidarın çalışabilen gazetecileri ekonomik çıkmaza soktuğunu ifade eden Türker, "Sendikasızlaştırma yüzünden haklı olanlar da haklarını arayamaz hale gelmiştir. Çalışanların haklarını tırpanlayan AKP yönetimi, gazetecilerin yasalarla güvence altına alınmış haklarını da bir bir tırpanlamaktadır. Gecesini gündüzüne katarak çalışan gazetecilerin, yasalarla güvence altına alınmış 'yıpranma payı' da bu iktidar döneminde ortadan kaldırılmıştır" dedi.

Türker, "Basın hiç bu kadar özgür olmamıştı" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, gazetecilere açtığı tazminat davalarıyla rekor kırdığını kaydederek şöyle dedi:

"Tek sesli basın yaratma stratejisi, son zamanlarda daha da açıktan yürütülmektedir. Her fırsatta özgürlüklerden bahsedenler, haber alma özgürlüğünün demokrasilerde gazeteciler aracılığıyla kullanılabileceğini görmezden gelmemelidir. Hükümet'i gazetecilere engel çıkarmamaya, eleştirilere tahammüllü olmaya, gazetecileri tehdit eden, hedef gösteren söylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz. Basının hür olmadığı bir ülkede, siyasetçiler de hür olamaz." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler