Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi 'Çatışmaya asker' başlığıyla ABD'nin Türkiye'den asker istemesini manşetine taşırken, Sözcü gazetesi bugün "AKP'li Bakanlar Apo'yu haklı buldu" sürmanşetiyle çıktı.

Yayınlanma: 03.12.2009 - 07:35
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Çatışmaya asker


ABD Türkiye’nin hem Afganistan’daki birliklerini arttırmasını hem de savaşmasını istiyor. Askerle ilgili sınırlamaları kaldırın ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, ülkesinin Türkiye’den Afganistan’a ek birlikler göndermesinin yanı sıra bu ülkedeki Türk askerlerine konulan “sıcak çatışmaya girmeme” sınırlamalarının da kaldırılmasını istedi.




HÜRRİYET

Muharip güç için pazarlık


ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu NATO üyesi ülkelerden Afganistan için daha çok asker ve rol istiyor.


MİLLİYET

Obama'ya ret


ABD, Afganistan'da çatışma bölgelerinde de görevlendirmek için Türkiye'den ek asker istedi. Erdoğan'ın, 7 Aralık'ta Beyaz Saray'da görüşeceği Obama'ya, 'Askeri çatışmaya sokmayı' demesi bekleniyor.


VATAN

'Kocamı zorla uçurdular'


Isparta'da düşen AtlasJet uçağında ölen kaptan pilotun eşinden şok açıklama: Arıza nedeniyle uçmak istemedi ama işten çıkarmakla tehdit ettiler.
 

RADİKAL

3.5 milyarlık ilaç kavgası


İlaç şirketlerinden fiyat indirimi isteyen hükümet gergin toplantılar sonucunda şirketlerle anlaşamayınca fiyatları tek taraflı belirlemiş.

 

AKŞAM

CHP'den gidin


İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül'le hareket eden CHP'nin eski ağır toplarına rest çekti: Hemen istifa edin yoksa hepinizi disipline gönderirim.


SÖZCÜ

AKP'li Bakanlar Apo'yu haklı buldu


İmralı canisi, şartlarının iyileştirilmesi hatta nihai hedefi olan serbest kalmasının sağlanması için DTP'li vekilleri AKP'ye elçi gönderdi. AKP de 'ilgileniriz' dedi.


HABERTÜRK

Bisiklet hırsızları


Bisiklet Federasyonu'nun, turnuva için Meclis'e getirdiği bisikletleri, bürokratlar lojmanlarına 'götürdü'. Skandal, 1948 yapımı 'Bisiklet Hırsızları' filmini hatırlattı.

 

SABAH

YÖK'ten itiraz ve yeni formül


YÖK, Danıştay'ın üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararın yürütmesini durdurmasına itiraz etti. YÖK Başkanı Özcan yeni katsayı sinyali verdi.


POSTA

'Münevver'li tehdit


Adana'da oturan 20 yaşındaki Tuğçe Anlaş eski sevgilisi Malik En tarafından 28 yerinden bıçaklanarak ve boğazı kesilerek öldürülmüştü. Malik En'in, Tuğçe'yi çalıştığı marketten alıp öldürmeye götürürken çekilmiş güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Malik En, kendisinden ayrılmak isteyen Tuğçe'yi "Sen Adana'nın Münevver'i olacaksın" diye defalarca tehdit etmiş.



BİRGÜN

Savaş batağı


Değişim sloganıyla seçimi kazanan, liberallerin umudu Obama, Afganistan planını açıkladı. Asker sayısını artıran ABD, Türkiye'den de daha aktif görev yapacak asker istedi.

 

TERCÜMAN

Afganistan'dan da mı şehitler gelecek?


30 bin asker daha gönderme kararı veren Obama'nın isteği "Güneydoğu'dan sonra aynı acıları Afganistan yüzünden mi yaşayacağız" endişesi yarattı.


YENİ ŞAFAK

Hepimiz Müslümanız


Minare yasağına tepkiler çığ gibi artarken İsviçreliler de çağdışı karara isyan etti.

 

ZAMAN

Genelkurmay, Danıştay'daki katsayı davasını takibe almış


İstihbarat Başkanlığı tarafından üç ay önce Genelkurmay 2. Başkanı'na gönderilen yazıda, YÖK'ün katsayı düzenlemesinin toplumdaki birlik ve beraberliğini bozacağı ileri sürülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler