Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, emekçilerin "1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele Dayanışma Günü"nü, Taksim Meydanı'nda büyük bir şenlik havasında kutlanmasını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 02.05.2011 - 06:30
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Coşku alanlara sığmadı


Emekçilerin “1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele Dayanışma Günü”, Taksim Meydanı’nda büyük bir şenlik havasında kutlandı. İşçiler, kamu çalışanları, sanatçılar, işsizler, emekliler, çevreciler, feministler, solun tüm renkleri, siyasi partiler, şifre mağduru liseliler meydanı doldurdu. Yoğun katılım nedeniyle birçok grup meydana giremedi. Emekçiler yıllarca 1 Mayıs’lara kapalı olan Taksim’de bu yıl konserlerle, halaylarla coştu.


HÜRRİYET

Zincir kırıldı


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bayraklarla, şarkılarla, halaylarla kutlandı. 1 Mayıs 1977'ye damgasını vuran, zincirini kıran işçi afişi yine Taksim'deki yerini aldı.


MİLLİYET

Özgürlük Meydanı


1 Mayıs'ın kutlandığı Taksim Meydanı dün tam bir bayram yeriydi. İşçisinden çevrecisine, liselisinden futbol taraftarına kadar herkes istediği mesajı bağıra bağıra dile getirdi...


VATAN

En renkli 1 Mayıs


Uzun yıllar kabus gibi görülen 1 Mayıs dün hak ettiği gibi bayram coşkusuyla kutlandı. Taksim Meydanı'nı dolduran ülkenin bütün renkleri kavga etmeden de yan yana gelebileceklerini gösterdi.


RADİKAL

İlklerin bayramı


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye'de ilk kez bu kadar renkli geçti. Hiç gözaltı olmadı, çok farklı kesimler bayram havasında meydanları şenlendirdi.


AKŞAM

3 yanlışa 1 rütbe


KPSS, YGS, ALES derken bir merkezi sınav garabeti de Emniyet'ten... 50 bin memur, başpolislik sınavında ter döktü. 40 net yapan başpolis oldu, 60 nete çıkan yerinde saydı.


SÖZCÜ

BDP'liler sonunda bunu da yaptılar!


Bazı küstahlar Taksim'de Anıt'a çıkıp Ata'ya PKK paçavrasından maske taktılar, Apo posteri açtılar...


HABERTÜRK

İzin var, olay yok


1 Mayıs bayramı tüm yurtta şölen havasında geçti. Kanlı 1 Mayıs'tan tam 34 yıl sonra ikinci kez emekçinin bayramı için açılan Taksim Meydanı türkü ve halaylarla, balonlarla şenlendi.


SABAH

Asıl düğün İstanbul'da


Çelik Kralı Mittal'ın yeğeninin Çırağan'da yapılacak düğününün ihtişamı Kate-William evliliğini sollayacak.


POSTA

Özgürlük Bayramı


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dün Taksim'de 1 milyon kişinin katılımıyla kutlandı. Bu kadar müthiş bir kalabalığa rağmen bir tek olay bile çıkmadı, kimse gözaltına alınmadı. Yaşlısı, genci, sağcısı, solcusu, üniversitelisi, liselisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Fenerlisi birlikte slogan attı, halay çekti. Türkiye dün 'özgürlük bayramı'nı yaşadı.


BİRGÜN

Coşku alanlara sığmadı

Yıllardır verilen mücadeleyle direne direne kazanılan işçinin ve emekçinin bayramı 1 Mayıs, başta Taksim Meydanı olmak üzere Türkiye'nin her yerinde coşkuyla kutlandı.


YENİ ŞAFAK

Şimdi Bayram'a benzedi


Kanlı 1 Mayıs'tan 34 yıl sonra her görüşten yüzbinlerce insan Taksim Meydanı'na kolkola çıktı. Gerilimden uzak, şölen havasında geçen coşkulu kutlama, 1977 yılında 34 kişinin hayatını kaybettiği karanlık katliama en güzel cevap oldu.


ZAMAN

Abant'tan partilere çağrı: Yeni anayasa için somut öneri getirin


Ülkenin sorunlarına çözüm arayan Abant Platformu, seçim öncesi yeni anayasayı masaya yatırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler