Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, 'Bir ulusun zaferi' başlığıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 30.08.2011 - 06:31
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Bir ulusun zaferi


30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz. Atatürk’ün önderliğinde genciyle yaşlısıyla, kadınıyla çocuğuyla, toplumun tüm fertleriyle yazılan zafer destanı, yalnızca savaşın kazanılmasını sağlamadı, devrimlerin de önünü açtı.


HÜRRİYET

Aynı cevherin damarlarıyız


Ulu Önder Atatürk, 89 yıl önceki milli mücadele ruhunu 1932'de Diyarıbekir gazetesine verdiği demeçte şu sözlerle anlatmıştı...


MİLLİYET

Anlaşmadan çıkmayın


BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Kıbrıs'ta çözüm için Eroğlu ile Hristofyas'ı ABD'de bir çiftliğe kapatmaya karar verdi. Liderlerin gerekirse bir hafta görüşüp dışarıya çözümle çıkmasını istiyor.


VATAN

Buruk bir aşk hikayesi


Tuğba ve Mustafa, şehit kardeşleri için dua ederken tanıştı. Acılarını paylaştıkça aşkları büyüdü. Evlendiler. Bebekleri Kayra, dün hiç tanımadığı amcası ve dayısının kabrindeydi.


RADİKAL

Hani bunun ilk sahibi?


Mülk açılımı heyecan yarattı. Ancak 75 yılda sayıları yüzbinlerden birkaç bine düşen azınlıkların mallarını kimler teslim alacak? Acı yanıtı azınlık temsilcileri, Radikal'e verdi: "Malları idare edecek kimsemiz kalmadı."


AKŞAM

e-pardon


Akşam, devletin zirvesindeki 'özel dönemi' yazdı, 'Sırada 27 Nisan bildirisi mi var' diye sordu. 52 ay Genelkurmay'ın sitesinde duran 'e-muhtıra' bir anda kaldırıldı. Askere yakın olan siyaset bilimci Prof. Metin Heper, sürpriz gelişmeyi yorumladı: Asker 'Yapmamalıydık' mesajı veriyor.


SÖZCÜ

Jetlerimiz 2 PKK kampını vurdu: 160 hain öldürüldü


Şehitlerin kanı yerde kalmadı... Mehmekçik, hainlerin kafasına balyoz gibi indi.


HABERTÜRK

15 şanslı er


Erdoğan, terhis olup güvenlik için bekletilen 15 ere bayram sürprizi yapıp evlerine getirtti.


SABAH

Çifte bayram kutlu olsun


30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 69'uncu yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. İslam alemi Ramazan Bayramı'nı idrak ediyor.


POSTA

Türkiye'nin bayramı


Türkiye bugün Şeker Bayramı'nı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı birlikte kutluyor. İki bayramın bir arada kutlanmasının dışında bu yıl 30 Ağustos başka ilklere de sahne oluyor. 27 Nisan muhtırası ve terör açıklamaları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sitesinden kalktı. 30 Ağustos kutlamalarını Cumhurbaşkanı Gül kabul edecek. Ve Başbakan 4 yıl aradan sonra ilk kez GATA'daydı.


BİRGÜN

Cenaze törenine bile saldırdılar


Polis kurşunuyla yaşamını yitiren Yıldırım Ayhan'ın cenaze törenine katılanlar, polisin, onlarca zırhlı araç eşliğinde gaz bombalarıyla saldırısına maruz kaldı.


YENİ ŞAFAK

e-muhtıra geri dönüşüm kutusunda


Türk Silahlı Kuvvetleri, sivilleşme ve normalleşme yolunda saf tuttu. Genelkurmay Başkanlığı, tarihe '27 Nisan e-muhtırası' olarak geçen demokrasi ayıbı bildiriyi internet sitesinden dün sabah itibariyle kaldırdı. 'Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye' ifadesi 'Güçlü Türkiye Güçlü Ordu' olarak değiştirilirken, bölücü terörle mücadele konusunda yapılacak açıklamalar da sivil iradeye devredildi.


ZAMAN

O bildiri artık yok


Demokrasi için önemli bir adım daha atıldı. Tarihe 'e-muhtıra' olarak geçen 27 Nisan bildirisi dün Genlkurmay'ın sitesinden kaldırıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun yapıldığı günün gecesinde yayınlanan bildirinin 4 yıldır sitede tutulması tepkiyle karşılanıyordu. Güncelleme kapsamında, terörle mücadeleyle ilgili açıklamalar da siteden çıkarıldı. Duyuruları artık İçişleri Bakanlığı yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler