Gazetelerde Bugün

Tutuklu gazetecilere destek veren İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni didik didik inceleyen müfettişler Mustafa Balbay'ın üyelikten çıkarılmasını istedi.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 06:31
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Onları üyelikten çıkarın


Mustafa Balbay ve diğer tutuklu gazetecilere destek olan ve her duruşmalarına katılan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), bakanlık müfettişleri tarafından 22 gün incelemeden geçirildi. İGC Başkanı Atilla Sertel, “bakkaldan ne alındığına kadar” bakıldığını belirterek; Balbay’ın yanı sıra, Yılmaz Özdil, Güngör Mengi gibi birçok gazetecinin “kentten ayrıldığı” gerekçesiyle İGC üyeliğinden çıkarılmasının istendiğini söyledi.


HÜRRİYET

Sarkozy nerede


Fransa'da Sarkozy'ye karşı adaylığı kesinleşen Hollande'ın ilk işi, 50 yıl önce Paris'teki katliamda ölen Cezayirliler için Seine Nehri'ne gül atmak oldu.


MİLLİYET

İsrail istemedi bize geliyorlar


İsrail, Gilad Şalid'e karşı salıvereceği Filistinliler'den 40'ının bölgede kalmasına izin vermedi.


VATAN

Osmanlı modeli 'öfke'yi dindirdi

ABD'nin en etkili ekonomi gazetesi Wall Street Journal 'vahşi kapitalizme isyan' eden 'Öfkeliler' hareketine karşı 'Osmanlı vakıf sistemini' önerdi.


RADİKAL

Aklından bile geçirme


Kitap yasaklarına alışık olan Türkiye, sonunda bunu da gördü. Öğrencilerin evinde bulunan okuma listesi, yasak yayınların adlarını içeriyor diye örgüte üye olma delili sayıldı!


AKŞAM

Yoksula mecburi hizmet


Devlet, sosyal yardım yaptığı yoklusllara kamu hizmeti için görev verecek.


SÖZCÜ

Andıcın altındaki imza Tayyip'in çıktı


AKP karşıtı olduğu belirtilen internet siteleri, başbakanın imzasınını da olduğu MGK kararıyla faaliyet göstermiş...


HABERTÜRK

Bu paraya gelen gelsin


Bakanın 'ithal hemşire' talebi gündem yarattı.


SABAH

Avrupa'ya yine parmak ısırttık


Türkiye büyüme hızından sonra işsizlikte de başta İngiltere, Fransa ve İtalya olmak üzere birçok AB üyesinin gözünü kamaştıracak düzeye geldi.


POSTA

Bugün kar yarın bahar


Balkanlar üzerinden gelen karlı hava Edirne ve Kırklareli'de etkisini gösterdi. Soğuk ve yağışlı hava çarşamba gününden itibaren yurdu terk edecek.



BİRGÜN

Öldüren yemin


kot kumlama işçilerinden sonra diş teknisyenlerinin de slikozis hastalığından öldüğü ortaya çıktı.


YENİ ŞAFAK

Andıççı'nın mumu Silivri'de söndü


İnternet Andıcı davası sanıkları, "Başbakan'ın imzasının yer aldığı MGK direktifi doğrultusunda hakaret ettik" savunmasını, mahkemeye gönderilen orjinal belge çürüttü.


ZAMAN

Dağlıca'da ihmali olan komutanlar yargılansın


Eski Dağlıca Komutanı Onur Dirik'in "Teröristlere operasyon planlamıştık. Ancak son anda üstlerimiz iptal etti. Dört saat sonra da baskın yedik." açıklaması, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Saldırıda şehit düşen askerlerin aileleri, iddiaların araştırılması için savcılara çağrıda bulunurken, ihmali olan bütün rütbelilerden hesap sorulmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler