Gazetelerde Bugün

Bağımsız laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 73. yılında saygıyla anıyoruz. Cumhuriyet, 10 Kasım için hazırladığı özel sayısında Atatürk'ün portresini kullanarak " Şimdi daha iyi anlıyoruz" başlığını attı. Gazete, ilk dört sayfasını Ata'nın haberlerine ayırdı.

Yayınlanma: 10.11.2011 - 07:32
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Şimdi daha iyi anlıyoruz

 

HÜRRİYET

Atatürk onurlu yürüyüşümüzün en büyük rehberi


Bugün, 73 yıl önce yitirdiğimiz Ulu Önder Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yayımladığı 10 Kasım mesajında "Hayatını milletimize adayan büyük Atatürk, milletimiz, onurlu yürüyüşümüzün en büyük rehberi olmuştur" dedi.
 

MİLLİYET

Son nöbet


Atatürk'ün 10 Kasım 1938 sabahı, vefatından hemen sonra Dolmabahçe'de çekilen son fotoğrafları günışığına çıkıyor.
 

VATAN

Ben diktatör değilim


Türkiye'nin değişik kalemleri son bir haftadır Atatürk'ün diktatör olup olmadığını tartışıyor. Atatürk sağlığında birçok kez bu soruya muhatap oluyor. İşte 1925'te verdiği yanıt:
 

RADİKAL

"Oğlunuz niye dağa çıktı?


Meclis, 30 yıldır süren PKK ile mücadelede önemli bir adım atıyor. İnsan Hakları Komisyonu, çatışmalarda ölenlerin tam sayısına ulaşmak için bir araştırma başlattı.


AKŞAM

Doktora panik butonu

Sağlık personeline yönelik şiddet vakaları artınca devlet alarma geçti. Bütün hastanelerde 'imdat çağrı merkezi' oluşturuldu. Sistem pratik: Personel tuşa basar basmaz güvenlik devreye giriyor.


SÖZCÜ

1 numara konuştu


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve 1 numaralı vatandaşı olan Ulu Önder Atatürk, bugün yaşasaydı bakın neler derdi.
 

HABERTÜRK

Kâbus döndü


23 Ekim'deki 7.2'lik depremin yaralarını saramadan Van dün 21.23'te 5.6'lık kâbusla sarsıldı.2'si otel 27 bina yıkıldı. 17 kişi kurtarıldı, 100'e yakın yaralı var.
 

SABAH

Van'da ikinci şok: 'Yorgun'lar çöktü


7.2'lik deprem felaketin yaralarını sarmaya çalışan Van dün de 5.6'yla sarsıldı. İlk depremde hasar gören ikisi otel 25 bina yıkıldı.

 

POSTA

Bu hasret hiç bitmez


Büyük Önder Mustafa Kemal hâlâ tartışmasız en büyük lider. Ölümünün üzerinden 73 yıl geçmesine rağmen Atatürk, Türk halkının kalbinde yaşıyor ve ilelebet de yaşayacak.75 milyonluk Türkiye bugün birkez daha ölümsüz liderini saygı ve hasretle anacak...


BİRGÜN

Anadolu kaplanları milli görüşü bitirdi


Bekaroğlu, Erdoğan ve Gül ekibinin Milli Görüş'ten kopup AKP'yi kurma sürecini anlattı. Bekaroğlu'na göre, Erbakan'ın tasfiyesini Anadolu sermayesi istedi.


YENİ ŞAFAK

Artçı acı


Depremin yaralarını sarmaya çalışan Van, dün akşam 5.6 şiddetinde bir kez daha sallandı... Merkez üssü Edremit ilçesi olan depremde, 2'si otel 1'i dershane olmak üzere 25 bina yıkıldı. Otellerde bulunan kurtarma ekipleri, gazeteciler ve turistler enkaz altında kaldı. 15 kişi kurtarıldı. Onlarca kişinin enkaz altında olduğu belirtildi.
 

ZAMAN

PKK'lının ailesi görevliye yalvardı: Kızımızın cenazesini onlardan kurtarın

Hakkâri'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde ölü ele geçirilen PKK'lıların cenazeleri Malatya'daki adli tıp kurumundan alınarak çeşitli illerde toprağa veriliyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler