Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in "Kitap yasakları kalktı, yasakları güncelleyeceğiz" açıklamasının ardından 1992 yılında öldürülen Kürt şair ve yazar Musa Anter'in kitaplarına "yasak" getirilmesini manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 22.01.2012 - 07:30
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Kitap yasaklarında yeni dönem başladı


Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in “Kitap yasakları kalktı, yasakları güncelleyeceğiz” açıklamasının ardından 1992 yılında öldürülen Kürt şair ve yazar Musa Anter’in kitaplarına “yasak” getirildi. Anter’in kitaplarının yayımlandığı Aram Yayınları hakkında, “örgüt propagandası” gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Musa Anter’in oğlu Dicle Anter, “En son babamın bir kitabı 1962 yılında yasaklanmıştı. Daha sonra yasak kalkmıştı. Şimdi görüyoruz ki 50 yıl öncesindeki yasakçı anlayış devam ediyor” dedi.


HÜRRİYET

Mucize doktorlar


Türkiye dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Türk doktorları Antalya'da bir hastaya tam yüz nakletti. Bu, dünyada 13'üncü vaka. Aynı ekip bir başka kişiye de iki kol ve bir bacak nakli yaptı.


MİLLİYET

Türkiye'nin yüz akı


Akdeniz Üniversitesi'nde tarihi bir operasyonla Türkiye'nin ilk tam yüz nakli gerçekleştirildi. Ekip aynı anda çift kol ve bir bacak nakli de yaparak müthiş bir başarıya imza attı.


VATAN

Yüz akımız


Akdeniz Üniversitesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan, ekibiyle tarihi bir operasyona imza attı. Türkiye'de ilk yüz naklini gerçekleştirdi. Bir başka hastaya da aynı ölüden alınan iki kol ve bir bacağı nakletti.


RADİKAL

Malkoçoğlu isyanı


'Artık gişe ve aile filmlerini destekleyeceğiz' diyen yeni Sinema Genel Müdürü Mesut Cem Erkul'a sinemacılar ortak bildiriyle cevap verdi: Bu bakış açısının tek bir karşılığı vardır; sansür ve adam kayırma.


AKŞAM

Türkler değişti AB'nin haberi yok


Avrupa Diplomatlar Birliği Başkanı'ndan imaj kriteri... "Türkiye'nin önündeki en büyük engel Avrupa'daki yanlış algısı" diyen Günther Meinel, modern Türklere seslendi: Neredesiniz?


SÖZCÜ

Arabaya doymuyorlar


Cumhurbaşkanlığı'ndan Başbakanlık'a, Meclis'ten bakanlıklara kadar neredeyse tüm kurumlara yeni araçlar gelecek. Parası halktan çıkacak.


AYDINLIK

Soykırım yapmadık vatan savunduk


Fransa'nın dört bir yanından ve Avrupa'nın değiyşik ülkelerinden Paris'e gelen 50 binden fazla Türk, Fransa Senatosu'na yürüdü.


HABERTÜRK

Mucize ekip


Antalya Akdeniz Üniversitesi, Türkiye'nin ilk yüz nakli ile dünyanın ilk 'aynı anda çift kol ve bacak nakli'ni yaptı.


SABAH

Özkan ekibinin küresel zaferi


Prof. Ömer Özkan ve 60 kişilik ekibi, Türkiye'nin ilk yüz nakli ile dünyanın ilk çift kol ve bir bacak naklini yaparak tarihe geçti.


POSTA

Bir ölüm dört devrim


1- Uşak'ta ölen Ahmet Kaya'nın organlarını ailesi bağışladı. Aile 'Aynı kişiden yüz, kol ve bacak bağışlayarak' dünyada bir ilke imza attı. 2- Yüz, 19 yaşındaki Uğur Acar'a nakledildi. Bu Türkiye tıp tarihinde bir devrim! 3- Kollar ve sağ bacak Atilla Kavdır'a tek bir operasyonla nakledildi. Bu dünya tıp tarihinde bir ilk! 4- Akdeniz Üniversitesi ekibi tıp tarihinde aynı anda hem kol hem yüz nakleden ilk ekip oldu.


BİRGÜN

Yargıda reform değil operasyon yapılıyor!


'3. yargı reformu paketi'nin yorumlayan Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Orhan Gazi Ertekin, ilk paketin AKP ve cemaatin anayasal hakları işgaline yol açtığını anımsattı. Ertekin, 2. ve 3, paketlerinse birer kırpma operasyonu olduğunun altını çizdi.


YENİ ŞAFAK

Yüzde yüz reform


Türkiye, sağlıkta gerçekleştirdiği devrim niteliğindeki reformlarla çağ atladı... Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan yüz nakli ameliyatı Türk tıp tarihinde, iki kol ve bir bacağın aynı anda nakli ise dünyada bir ilk oldu. Operasyonları yöneten Prof. Dr. Ömer Özkan, "Bugün tıp dünyası için birçok ilk yaşanıyor" dedi.


ZAMAN

Uyuşturucu patladı, tedavi merkezleri yetmiyor


2006 yılında 15 bin olan uyuşturucu suçu dosyası, 2011 sonunda 300 bini buldu. Bunlardan yaklaşık 77 bini ise suça karışan bağımlı. Uyuşturucu müptelası onbinlerin tedavi edebilebilmeleri için getirilen 'denetimli serbestlik uygulaması' da bu artış sebebiyle tıkanmış durumda. Sayıları sadece 17 olan AMATEM'lerde bağımlılara 3 ay sonrasına randevu verilebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler