Gazetelerde Bugün

Susurluk hükümlüsü Şahin'in evinde bulunduğu öne sürülen krokilerden yola çıkılarak bulunan silahlar gazetelerin manşetlerinde. Cumhuriyet, haberi "Susurlukçu cephaneliği" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Birgün de "Derin Devlet Cephaneliği" başlığı ile silahların, Susurluk Davası'na konu olan faili meçhullerde kullanılanlarla aynı olduğunu belirtiyor.

Yayınlanma: 10.01.2009 - 07:55
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Susurlukçu cephaneliği

Ergenekon kapsamında gözaltına alınan eski özel harekâtçı, Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin’in evinde ele geçirildiği ileri sürülen 10 kroki üzerine Gölbaşı’nda başlatılan kazılarda patlayıcılar bulundu. Toprak altından 2 lav silahı, seri numaralarının bir bölümü tahrip edilmiş 10 el bombasının yanı sıra TNT kalıpları çıktı. Polis, Balâ, Mamak, AKP Genel Merkezi yanında bulunan Saklıbahçe ve Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Atatürk evi yakınlarında da kazı başlattı.

 

HÜRRİYET

Şahin çukuru

Ankara'da eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen krokilerin gösterdiği yerlerde yapılan kazılarda silah, el bombası, ve patlayıcılar bulundu.

 

MİLLİYET

'Derin'i kazıyorlar

İbrahim Şahin'in evinde çıkan krokiden hareketle Gölbaşı'nda kazı yapan polis, cephaneliğe ulaştı. Ankara'da iki, Hatay'da bir noktada yeni kazı yapılddı.


RADİKAL

Üstü Ergenekon, altı Susurluk

Şahin'in krokilerindeki işaretli yerlerden birinde patlayıcı madde, el bombasıi lav silahı ve mermiler çıktı. Kazılar sürüyor.

 

AKŞAM

Ankara delik deşik

Eski Özel Timci Şahin'in evinde bulunan krokiler, başkenti şantiyeye çevirdi. Gölbaşı kazısından bombalar çıktı...

 

POSTA

Yeraltına indiler

Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan eski özel harekatçı ve Susurluk davası mahkumu İbrahim Şahin'in evinde kroki bulunduğu iddia edilmişti. Bu krokiden yola çıkan polis Ankara'da 6 alanı, Hatay'da bir tarlayı kazdı. Gölbaşı'nda bir cephaneliğe ulaşıldı. Ele geçenlerin Susurluk döneminde kaybolan ve birçok faili meçhul cinayette kullanılan Emniyet silahları olma ihtimali var.

 

VATAN

Ankara delik deşik

Eski Susurlukçu İbrahim Şahin'in evinden çıkan kroki ve notlar Ankara'yı köstebek yuvasına çevirdi. Gölbaşı'nda gömülü bir cephanelik bulundu, kazı bugün dört noktada devam edecek.

 

BİRGÜN

Derin devlet cephaneliği

Susurluk'un hükümlüsü İbrahim Şahin'in evindeki krokilere göre yapılan kazılarda ortaya çıkan bazı mermi ve silahlar, Susurluk Davası'na konu olan faili meçhullerde kullanılanlarla aynı.

 

SABAH

Söz toprağın

Susurlukçu Şahin'in evindeki krokiyle yeraltından çıkarılan silahların nerede kullanıldığı, neyin hedeflendiği araştırılıyor.

 

TERCÜMAN

Ankara kazılıyor

Ergenekon soruşturması kapsamında  gözaltına alınan İbrahim Şahin'in evinde ele geçirildiği iddia edilen krokilerin işaret ettiği Ankara'daki 5 ayrı nokta, adeta köstebek yuvasına döndü.


YENİ ŞAFAK

Bomba tarlası

Susurlukçu İbrahim Şahin'in krokilerini ele geçiren polis Ankara-Gölbaşı'nda Ergenekon cephaneliğini orataya çıkardı. Atatürk Orman Çiftliği, Saklıbahçe, Emek Çiftlik Kavşağı, Bala ve Mamak ilçeleri ile Hatay'la birlikte 10 mevkide kazılar başladı

 

ZAMAN

Kazdıkça cephane çıkıyor

Yarbay Mustafa D.'nin evindeki bombaların ardından İbrahim Şahin'in krokileri de Ergenekoncephaneliğini ortaya çıkardı. Ankara'daki kazılarda bulunan silahlar Türkiye'yi dehşete düşürdü. Cephanenin 6 ay önce gömüldüğü belirtilirken, tarihin Eruygur ve Tolın'un gözaltına alındığı döneme rastlaması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler