Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde 'Yeni bir dayatma' başlığı ile AKP'nin Anayasa sürecinde başkanlık sistemini tekrar gündeme taşıdığı belirtiliyor.

Yayınlanma: 08.05.2012 - 06:32
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Yeni bir dayatma

Yeni anayasada yazım aşamasına gelinirken AKP, bir süredir öne çıkarmadığı başkanlık sistemi tartışmasını bir kez daha alevlendirdi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, parlamenter sistemi eleştirerek yeni anayasada başkanlık sisteminin mutlaka müzakere edilmesini istedi. Erdoğan da “Fikirlerin müzakeresinden hakikat güneşi doğar” dedi.

 

HÜRRİYET

Başkanlık tartışılsın

Erdoğan, "Yeni anayasanın yazım sürecinde başkanlık mı olur, yarı başkanlık sistemi mi olur, tartışılabilir" dedi.


MİLLİYET

Yağlı kazık sorusu

Eski İçişleri Bakanı Akşener, 28 Şubat döneminde kendisini "Söyleyin o kadına onu yağlı kazığa oturturuz" diye tehdit eden generalin adını dün savcıya verdi.

 

VATAN

Nerede kalmıştık

Erdoğan, 2011seçimlerinden sonra gündeme getirdiği başkanlık sistemini bir kez daha tartışmaya açtı: Meclis 'olur' derse söyleyebilecek sözümüz kalmaz!


RADİKAL

Doğmamış suça ceza

Taciz iddialarıyla gündeme gelen Pozantı Cezaevi'ndan Sincan'a nakledilen çocuklara yeni şok: İki çocuğun ailesine Aralık 2012'de yapılacak eylemler için ceza kesildi.


AKŞAM

Bu kan dursun kardeşim

Tunceli'de şehit düşen 3 askerden biriydi İlhan Zerender...

 

SÖZCÜ

Padişah sefere çıkıyor


İç seferinin hedefi, başkanlık koltuğu... Dün buna yeşil ışık yaktı. Dış seferinin hedefi, Esad'ı devirmek. Dün buna da yeşil ışık yaktı.


HABERTÜRK

Şikeci var, şike yok


Disiplin Kurulu 16 kulübü akladı ama 10 kişiye ceza çıktı. Bir yandan "Şike sahaya yansımadı" denilirken, İbrahim Akın "sonucu etkilemek"ten 3 yıl men cezası aldı.


SABAH

Keyfi tutuklama bedel ödetecek


Haksız tutuklamalar yüzünden bir yılda 2 milyon lira lira tazminat ödeyen devlet, bunu ilgili hakim-savcıların maaşından kesecek
 

 

POSTA

Peki o zaman Aziz Yıldırım niye hapiste?

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu şike kararını açıkladı. Bir futbolcu ile bir menajer şikeden, 8 kişi de şikeye teşebbüsten hak mahrumiyeti cezaları aldı. Generbahçe dahil hiçbir kulübe ceza verilmedi. Şikeden tutuklu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da ceza almadı.

 

BİRGÜN

Benim Meclis'im işini bilir


Başbakanlık sistemi ile ilgili konuşan Erdoğan, "Parlemento şu sisteme geçebiliriz diyorsa söyleyecek bir şeyimiz kalmaz" dedi.

 

YENİ ŞAFAK

Bu komedi UEFA'da biter


Futbolda şike soruşturmasında PFDK, 'suçu şasileştirerek' bütün faturayı İbrahim Akın'ın da aralarında bulunduğu 10 kişiye kesti. Karan sabaha karşı 03:00'da açıklayan kurul, Aziz Yıldırım'a ceza tayinine gerek görmezken, bütün kulüpleri akladı. 'Kulüpsüz şike' kararına anlam veremeyen hukukçular, "Yanlış karar UEFA'dan döner" görüşünde birleşti.
 

ZAMAN

Şikenin cezası kulüplere değil, şahıslara kesildi

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, kamuoyunun merakla beklediği şike ve teşvik primi soruşturması kapsamındaki cezaları açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler