Gazetelerde Bugün

Başbakan Erdoğan'ın kürtaj karşıtı konuşmalarıyla başlayan tartışmaya katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Kürtaj haram ve cinayettir" dedi. Haber bugünkü Cumhuriyet'te.

Yayınlanma: 05.06.2012 - 06:34
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Bir fetva eksikti


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yasayı beklemeden kürtajı yasakladı


HÜRRİYET

Veliahtın sır ölümü


Ünlü işadamı Jak Kamhi'nin üç oğlundan en büyüğü HAYATİ KAMHİ (62), dün sabah Çengelköy'deki villasında ruhsatlı tabancasıyla başına ateş ederek yaşamına son verdi.


MİLLİYET

Umutluyum


Kürt sorunu konusundaki kritik buluşma öncesi Başbakan Erdoğan'a zeytin dalı uzatıp "Ben umutluyum" diyen Kılıçdaroğlu dğer partilere de çağrı yaptı.


VATAN

Bir bilene 4 soru


27 Mayıs sonrasında siyaset sahnesine çıkan, 12 Mart ve 12 Eylül'de başbakan, 28 Şubat'ta ise cumhurbaşkanı olan Demirel Meclis Darbe Komisyonu'nu Güniz Sokak'a davet etti.


RADİKAL

Benim hâlâ umudum var


CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümü için Başbakan'la yarın yapacağı görüşme öncesi Radikal'e konuştu.


AKŞAM

Özel yetkiye el koydu


250'nci madde sürprizi... Özel yetkili mahkemelerin kuruluşunu sağlayan CMK 250'nci madde değişikliğinde hamle Erdoğan'dan geldi. Çalışmanın Adalet Bakanlığı'nda değil, Başbakanlık'ta yürütüldüğü ortaya çıktı.


SÖZCÜ

Kahramanlar kahpece şehit ediliyor


Dün de o kahramanlardan Ercan Binbaşı ve Uzman Çavuş Abdullah, mayına kurban gitti.


AYDINLIK

Kanlı pazarlık


AKP'nin BDP üzerinden başlatmaya hazırlandığı PKK ile pazarlık süreci hızlanırken, masaya güçlü oturmak isteyen PKK, eylemlerine hız verdi.


HABERTÜRK

Batan geminin intiharı

İşadamı Hayati Kamhi, Çengelköy'deki köşkünde intihar etti. Ailesi Kamhi'nin, geçen yıl satılan 'yogi' adlı yatın batmasından doğan 54 milyon Euro'luk davadan bunalıma girdiğini iddia etti.


SABAH

Kısır kadın bebek çaldı


İki evliliğinden de çocuğu olmayan kadın, hastanede anneyi uyutup yeni doğmuş bebeği çaldı, 5 saatte yakalandı.


POSTA

Askerine koştu


İngiliz turisti kaçıran PKK'li teröristlere karşı yapılan operasyonda bir uzman çavuş mayına basıp şehit oldu. Olayı öğrenen Lice Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Ercan Kurt askerilerine moral vermek için operasyon bölgesine koştu ve o da mayına basıp şehit düştü.


BİRGÜN

Barışa bir şans verin


CHP Kürt sorunu konusunda yıllar sonra adım attı ve yol haritası hazırladı. BirGün'e konuşan CHP'li Tanrıkulu ile BDP'li Mutlu, sorumluluktan kimsenin kaçamayacağını, önümüzdeki dönem müzakereye hazır olduklarını ifade etti.


YENİ ŞAFAK

Bebek ailenin mülkü değildir

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, anne karnındaki ceninin de kendisine ait hayat hakkı bulunduğunu ifade etti. Görmez, "Ne annesinin ne de babasının, onun üzerinde mülkiyet hakkı olmadığı gibi, onun hayatı üzerinde vazgeçme, sonlandırma yetkisi de yoktur. İnsanın hayat hakkı, bedeni üzerindeki hakkı, bir mülkiyet hakkı değildir" dedi.


ZAMAN

Balyoz sanığı Bilgin Balanlı'dan tüyler ürperten ses kaydı: Genel af çıkacak, herkesten hesap soracağız

Balyoz darbe planı davasının tutuklu sanığı Yüksek Askerî Şûra üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı'ya ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı ortaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler