Gazetelerde Bugün

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Bizim de hatalarımız var"dedi ancak ülkedeki isyanı dış faktörlere bağladı. Utku Çakırözer'in Beşar Esad ile söyleşisi Cumhuriyet'in manşetinde.

Yayınlanma: 05.07.2012 - 06:32
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Esad: Bütün hesaplar şaştı


‘Bizim de hatalarımız var’ dedi ancak ülkedeki isyanı dış faktörlere bağladı


HÜRRİYET

Hani yıldız projeydi


Samsun'da şiddetli yağış felakete dönüştü. Sel faciasında ölen 9 kişiden 5'i "Yıldız gibi parlayan proje" diye satılan sitede oturuyordu.


MİLLİYET

Her an serbest kalabilirler


Yargı paketiyle adli kontrolde üst sınırın kaldırıldığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bozdağ "Tutuklu vekiller artık mahkemenin takdirinde" dedi.


VATAN

Bu anneye anlatın


Aşırı yağmur yağmış, taş toprak maloz köprüyü tıkamış, su duvarları aşmış.Acaba TOKİ Samsun'daki selde iki yavrusunu kaybeden Selma Hanım'a dere yatağına neden konut yaptığını da açıklar mı?


RADİKAL

Öldüren 2 hata


Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümü olarak lande edilen Samsun'daki TOKİ evlerini sel bastı. Ölenlerden 5'i belediyenin 'Bodrum katı olmasın' diye uyardığı kapıcı dairesiydi.


AKŞAM

Sosyeteye 4+4'lük şok


400 bin liralık lüks cipleri 70 bine kapatan uyanıkların hesabı tutmadı. Kaçak Hummer'ların izini süren Emniyet, iş, sanat ve futbol dünyasının ünlülerini çağırıp şok kararı açıkladı: Cipinize el koyduk!


SÖZCÜ

Cinayetin fotoğrafı


Samsun'da iki dere arasındaki TOKİ evlerini su bastı: 9 ölü


AYDINLIK

TOKİ öldürdü


Samsun'daki sel felaketinde 6'sı çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin çoğu TOKİ evlerinden çıktı.Mert Irmağı yanında yapılan TOKİ evleri selde 5 kişiye mezar oldu.


HABERTÜRK

Günahtır


Samsun'da sel 9 can aldı. Dere kenarındaki TOKİ konutlarının bodrum katlarında, 4'ü çocuk 5 kişi can verdi.


SABAH

Doğanın öcü felaket oldu


Samsun'da 70 metrelik yatağında kendi halinde akan Mert Irmağı, imar için 20 metreye sıkıştırılınca sel faciası yaşandı.


POSTA

Sudan ölüm


Samsun'da önceki gece sel 6'sı çocuk 10 kişiyi öldürdü. Ölenlerden 5'i, TOKİ'nin dere yatağına yaptığı modern konutların bodrum katındaki dairelerde yaşayanlardı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Yer seçiminde bir hata olduğunu sanmıyorum " dedi. TOKİ'den yapılan açıklamada ise "Orada eskiden gecekondular vardı. Biz bu konutları yaparak daha vahim sonuçların önüne geçtik" denildi.


BİRGÜN

Cemaatla iyi geçinme: Pekiyi


Polislerin cemaatle ilişkisinin 1'den 5'e kadar derecelendirildiği belgeler ortaya çıktı. Gazeteci Ahmet Şık, Silivri Cezaevi'nde yazmaya başladığı ve dışarı çıkınca tamamladığı kitabı Pusu'da bu belgelere yer verdi.


YENİ ŞAFAK

Harbiye affı


Meclis son çalışma gününde, 1997'den sonra Harp Okullları'ndan atılan ve ayrılan binlerce kişinin yüzünü güldürdü. 'Torba yasa' olarak bilinen düzenlemeye eklenen bir madde ile     Harbiye mağdurlarının ödeyecekleri tazminat düşürüldü. Öğrencilere ödenen tedavi, kırtasiye giderleri gib masraflar ve harçlıklar ile bunların faizleri geri alınmayacak.


ZAMAN

Mert Irmağı Samsun'u yasa boğdu: 6'sı çocuk 9 ölü

Samsun'da önceki gece başlayan aşırı yağış sele dönüştü. Taşan Mert Irmağı, yerleşim yerlerini sular altında bıraktı. TOKİ konutlarında apartman görevlisi olarak çalışan iki aileden 4'ü çocuk 5 kişi hayatını kay-betti. Bir vatandaş yaşadığı dükkânda boğulurken, sele araçlarının içinde yakalanan Bütüner ailesinden de 3 kişi öldü. 9 yaşındaki Berka Bütüner ise kayıp.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler