Gazetelerde Bugün

TBMM Başkanı Çiçek, KCK sanığı, BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın tutukluluğunun devamı yönünde verilen kararla ilgili olarak "Meclis'in mesajının iyi anlaşılması lazım. En içten temennim bu arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasıdır"dedi. Haber bugünkü Cumhuriyet'te.

Yayınlanma: 09.07.2012 - 06:33
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

İnatla değil hukukla


Çiçek, yargıçların tutuklu vekillerle ilgili ‘hukuka saygı’ içinde karar vermelerini istedi:


HÜRRİYET

Almadan gitmem


Öğrenci değişim programıyla Fransa'dan gelio, Eskişehir'de tutuklanan Sevil Sevimli'nin annesi cezaevi önünde nöbet tutuyor.


MİLLİYET

Mezara kadar fişleme


Emniyet ve jandarmanın Adli Sicil Arşivi dışında yıllardır ikinci bir fişleme sistemi daha kullandığı ortaya çıktı. Hem de asla silinmeyen kayıtlarla.


VATAN

Yakuza İstanbul'da


BM'nin raporuna göre dünyanın en acımasız suç örgütlerinden Japon Yakuza mafyası İstanbul'da ofis açtı. Ejdarha dövmesiyle ünlü örgüt İran'dan aldığı uyuşturucuyu Türkiye üzerinden Japonya'ya götürüyor.


RADİKAL

Evimin basılışını unutamıyorum


Prof. Dr. Büşra Ersanlı 9 aydır KCK'dan tutuklu. Başına gelenleri kimliğine bağlıyor. "BDP'de bir aydın, kadın, hem de Türk olan birisini caydırmak istediler" diyor.


AKŞAM

Ne yapacağımızı yapınca görürsünüz

İsmail Küçükkaya haftasonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel'le Kalender Orduevi'ndeki 'çok özel' sohbetini yazdı. Orgeneral Özel, Türk jetinin düşürülmesiyle zirveye çıkan Suriye gerilimi hakkında ilk kez konuştu.


SÖZCÜ

Yandaş olmaya iş yok


Fabrika kurmak isteyen Almanlar'a "Bizim adamımızı ortak al" dediler. Vergi rekortmeni olan işadamının ekmeğiyle oynayıp isyan ettirdiler.


AYDINLIK

Casusluk değil şûra operasyonu


Son bir ayda 'casusluk' suçlamasıyla 48 asker tutuklandı. Avukat  İhsan  Nuri Tezel, "Tutuklanan muvazzaf askerlerin 20'den fazlası kurmay albay ve Yüksek Askeri Şûra'da atama bekliyordu" dedi.


HABERTÜRK

Hüseyin Üzmez'e yakalama emri


Yargıtay, 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel saldırı için hapis cezasını onadı.Yakalama kararı çıkan Üzmez'in kaçtığı iddia ediliyor.


SABAH

Ya silah bırak ya Irak'a çekil


Ankara "silahsız siyaset" için yeni stratejiler geliştiriyor. Çok seçenekli bu stratejiler en geç 2014 yılında sonuç verecek.


POSTA

Al sana barış


Zonguldak Ereğli'de düzenlenen 'Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali' konser alanındaki seyyar satıcının tezgahına belediye zabıtaları el koydu. Tezgahını geri almaya uğraşan seyyar satıcıyı 6 zabıta yere yatırıp dövdü. Dayak yiyen seyyar satıcının eşi çaresizlik içinde feryat etti, sonra da oturup ağladı.


BİRGÜN

Kasko yoksa tedavi de yok


Devletin sigorta kapsamını daraltan yeni yasal düzenlemede SGK'nın karşılamadığı hizmetler için özel sigorta yapılacak. Yani 'kasko'su olmayan yurttaşlar artık tedavi olamayacak.


YENİ ŞAFAK

BDP'ye rağmen güzel şeyler oluyor


Terör örgütü PKK'nın 'medya savunma alanı' ilan ettiği Şırnak, BDP'li belediyelere rağmen bölgede değişimin simgesi oldu. Doğduğu topraklara yatırım yaparak vefa borcunu ödeyen işadamları ve belediye engelini kanunla aşan devletin yatırımları sayesinde kent birkaç yılda terör tabusunu yıktı.

 

ZAMAN

Adlî sicil siliniyor ama güvenlik kayıtları ömür boyu takipte

13 yaşında yaptığı hırsızlık 15 yıl sonra S.F.'nin karşısına çıktı. Kimlik kontrolünde "Hırsızlık yapmışsınız." denilerek çocuklarının yanında küçük düşürüldü. Bunun üzerine yaşadığı mağduriyeti Meclis'e taşıdı. Benzer şikâyetlerle sıkça karşılaşan Dilekçe Komisyonu, yaptığı araştırmada fişleme mantığını deşifre etti. En ağır suç bile adlî sicilden siliniyor ama polis ve jandarma kayıtları kişi ölse bile saklanıyor.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler